U periodu od 29. avgusta do 1. septembra 2013. godine, u organizaciji Omladinskog savjeta Republike Srpske uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, u Prijedoru su održani 17. Susreti mladih Republike Srpske.

susreti mladih srpske

Na ovoj velikoj manifestaciji mladih prisustvovali su i mladi iz Trebinja, i to iz „Foruma mladih“ Trebinje, „Odreda izviđača“ i Savjeta učenika.

U okviru edukativnog dijela programa mladi su učestvovali na radionicama iz oblasti omladinskog aktivizma i organizovanja kao i teme koje su bitne za lični i za razvoj cjelokupnog društva: Mladi i mediji, Novi mediji i politička komunikacija, Timski rad, Pisanje projekata i budžeta, Problemi mladih kroz teatar i glumu, Obojene naočale(stereotipi i predrasude), No hate speech i Volontiranje.

U okviru sportskog dijela programa mladi su se takmičili u malom fudbalu, odbojci na pjesku, stonom tenisu, igrama bez granica, i drugim disciplinama.
U okviru četverodnevnog programa održano je takmičenje u kvizu znanja, predstava „Ja imam talenat“.

susreti mladih srpske

U centralnom dijelu manifestacije održana konferencija mladih „Borba protiv govora mržnje na internetu, borba protiv nasilja i konflikata među mladima“, kao i međunarodna konferencija o omladinskom organizovanju kojoj su prisustvovali mladi iz krovnih omladinskih organizacija Slovenije i Srbije.

Na najvećem okupljanju mladih u RS-u mladi su stekli nova znanja i vještine, kao i upoznali nove prijatelje iz drugih gradova.