Mnoga istraživanja koja se rade u tajnosti još od 1970-tih godina su pokazala kako ova biljka uspješno ubija stanice raka u našem tijelu i to 10.000 puta uspješnije od obične hemoterapije i lijeka Adriamycin (najčešće korišten pri hemoterapiji) – posljedice liječenja graviolom su vraćanje snage i imunosti za razliku od hemoterapije koja je izvanredno iscrpljujuća.

graviola rak

Biljci imenom graviola (annona muricata) se pripisuju čudesne sposobnosti ozdravljenja. Ova biljka, koja 10.000 puta jače uništava stanice raka bez ikakvih štetnih nuspojava mogla bi poslužiti mnogima u liječenju malignih oboljenja. No, kao što znamo uticaj farmaceutskih kompanija je toliko golem da je se tek u posljednje vrijeme počelo ozbiljnije govoriti o ovoj biljci koja bi mogla biti spas za mnoge oboljele.

Graviola ( lat. Annona muricata) raste u Meksiku, Kolumbiji, Peruu, Venecueli, na Karibima, ali isto u zemljama podsaharske Afrike i jugostočne Azije. Upravo prema navedenim staništima, može se zaključiti kako ovoj biljci odgovaraju područja visoke vlage i relativno tople zime ( ne manje od 5 celzijusevih stepeni). Stablo graviole nije posebno  veliko, ali je zato cijela biljka iskoristiva. Upravo zato je južnoamerički indijanci koriste čitavu: koru, lišće, korijen,sjeme i plod – i to za liječenje mnogih bolesti kao što su astma, artritis, problemi sa jetrom i bolesti srca. Slatkastog je okusa, a podsjeća na kombinaciju ananasa i jagode.

Čudotvorna graviola – lijek za mnoge bolesti

Najviše pažnje ova biljka je privukla upravo u liječenju raka. Mnoga istraživanja su pokazala kako upravo ova biljka liječi mnoge vrste tumornog oboljenja, a osim toga pomaže i kod bakterijskih i gljivičnih infekcija, snižava krvni pritisak, liječi astmu, artritis, pomaže kod depresije, stresa i nervnih poremećaja…

Mnoga istraživanja koja se rade u tajnosti još od 1970-tih godina su pokazala kako ova biljka uspješno ubija stanice raka u našem tijelu i to 10 000 puta uspješnije od obične hemoterapije i lijeka Adriamycin (najćešće korišten pri hemoterapiji) – posljedice liječenja graviolom su vraćanje snage i imunosti za razliku od hemoterapije koja je vanredno iscrpljujuća. Istraživanja koja su rađena na ovoj čudesnoj biljci su pokazala da:

- uništava stanice raka potpuno prirodno i sigurno, te ne uzrokuje ekstremne mučnine, gubitak težine i vlasišta; ekstrakt iz ove biljke ubija maligne stanice 12 vrsta raka

- tijelo postaje osjetno jače i zdravije kroz tijek liječenja

- štiti imunosni sistem i jača ga, zahvaljujući tome pomaže u borbi protiv smrtnosnih infekcija

- budući da pomaže kod depresije i stresa pomaže u borbi kod bolesti i u poboljšanju pogleda na život, vraća duhovnu snagu

Obmane oko graviole

Težnje farmaceutskih firmi da patentiraju i materijalizuju ovu čudesnu biljku pronašle su zapreku jer je nemoguće (za sada) patentirati prirodni sastojak ili biljku.

Čak je nemoguće proizvesti ni GMO biljku koja će biti nalik izvornoj gravioli jer se plod ne želi replicirati. Upravo zato, zbog straha od gubitka profita konvencionalnim liječenjem i nemogućnošću profita izvornom biljkom priča o gravioli je maknuta u stranu.

Iako saznanja o ovom moćnom ubici raka postoje još od 70-tih godina, na taj dokaz se niko nije osvrnuo. Posljednje zapaženo istraživanje, koje je učinilo Katolički univerzitet u Južnoj Koreji ukazuje kako graviola selektivno ubija stanice raka, dok zdrave stanice ostavlja po strani. Tako ostavlja nedirnuto i reprodukcije stanica želuca i kose koje kod mnogih oboljelih kod hemoterapije uzrokuje mučnine i gubitak kose.