Snimanje filma Emira Kusturice „Ljubav i rat“ prekinuto je na nekoliko dana. Monika Beluči otputovala je kući u Francusku juče ujutro, sa beogradskog aerodroma.

monika beluci stize u trebinje

Monika je juče u 9.15 ušla u helikopter Emira Kusturice na helidromu u Drvengradu i s pilotom Goranom Krnetom poletila ka Beogradu.

Na Aerodrom „Nikola Tesla“ sletila je u 10 sati. Crni automobil sačekao je na pisti i prevezao do pasoške kontrole na VIP terminalu. S velikim naočarima za sunce koje su joj prekrivale lice i obučena u crno, slavna glumica prošla je nezapaženo. Za sve, osim za fotoreportera „Blica“.

Nakon pasoške kontrole, Monika je prošla kroz VIP terminal, ponovo izašla na pistu i ušla u privatni avion.

Ovo je prva pauza koju slavna glumica pravi nakon dvije nedjelje napornog snimanja po nepristupačnim kamenitim terenima u okolini Trebinja, Zelengori, Kamenoj Gori kraj Prijepolja, Mokroj Gori...

Svako jutro Kusturica i ona odlazili bi helikoterom do neprohodnih lokacija na koje, kako ekipa filma kaže, „ljudska noga prije njene nije kročila“, a uveče bi se vraćala. Sredinom sljedeće nedjelje Monika se vraća s kratkog odmora da nastavi snimanje filma u kojem igra ženu polu-Srpkinju polu-Italijanku na čijoj svadbi neprijateljski vojnici ubijaju sve svatove, a nju spasava vojnik koga igra Emir Kusturica. Dok bježe, ona gine na minskom polju, a on se nakon njenog gubitka zamonaši.

Premijera filma biće u Kanu sljedećeg maja, a u domaće bioskope stiže sljedeće jeseni.