Ekipa filma "Na mliječnom putu" završila je snimanje scene na Kamenoj gori u kojoj su se Kosta (Emir Kusturica) i mlada (Monika Beluči) krili na drvetu od vojnika, a snimanje novih scena nastavlja se sljedećih dana u Hutovom blatu kod Čapljine.

monika beluci u trebinju

Kako "Glas Srpske" saznaje od produkcijskog tima filma, profesionalna ekipa snimatelja, scenografa, pirotehničara, kaskadera i glavni glumci u Čapljini će snimati akcione scene u kojima će Kusturica i italijanska filmska diva skakati kroz vodopad, roniti, kriti se iza stada ovaca.

I u ovom dijelu priče Kusturica i Monika bježe od progonitelja. Bježeći kroz stado ovaca, doći će do eksplozije u kojoj će Monika poginuti, a Emir preživjeti.

Njena smrt Kusturicu će odvesti u monahe.

- Snimanje scena u kojima se Kosta i mlada kriju na drvetu od vojnika bilo je produženo dva dana, jer je profesor Kusturica dobio nove ideje - objasnili su iz produkcijskog tima.

Kako su rekli, snimanje u Višegradu planirano je za drugu polovinu septembra, poslije Hutovog blata.

Kako je ranije slavni režiser rekao, snimanje filma "Na mliječnom putu" predstavlja njegov povratak filmskoj umjetnosti i ovo je najzahtjevniji film u njegovoj umjetničkoj karijeri.

Svi oni koji poštuju rad Emira Kusturice i ljubitelji sedme umjetnosti kroz ovaj film imaće priliku da vide tri tematska dijela - priču o zmiji, zatim priču o ljubavi i priču o monaštvu. Prema riječima Kusturice, film govori o svevremenskoj temi - temi dobrote, odnosno o tome da, ako ne bude dobrote, jednog dana neće imati šta da okreće Zemljinu osu.

Uz slavnu glumicu Moniku Beluči, veću ulogu u filmu imaće srpska glumica Sloboda Mićalović, koja će glumiti sestru ratnog plaćenika, ženu zaljubljenu u Kusturicu.

Premijera filma održaće se na Međunarodnom filmskom festivalu Kanu, u maju sljedeće godine.

Dublerka

Inako se u medijima pojavila informacija da će Belučijevu u scenama borbe i akrobatskih pokreta koji zahtijevaju veliku pokretljivost i gipkost tijela zamijeniti dublerka, bivša srpska misica Dragana Atlija, za "Glas Srpske" iz produkcijskog tima filma "Na mliječnom putu" demantovali su ovu vijest.