Srpski reprezentativci u dvojcu bez kormilara i četvercu bez kormilara plasirali su se u polufinale Svjetskog prvenstva u veslanju u Čungjuu, u Južnoj Koreji.

srpski cetverac bez kormilara

Dvojac bez kormilara Nenad Beđik i Nikola Stojić osvojili su prvo mjesto u trećoj grupi repesaža u trci na 2.000 metara rezultatom od šest minuta, 26 sekundi i 10 stotinki.

"Beđik i Stojić su izveslali repesaž po planu. Poslije 1.500 metara, imali su najbolje vrijeme od svih repesažnih grupa. Na trci su korigovali sve tehničke probleme koji su se pojavili tri dana prije početka šampionata. Sa dobrim zaveslajem ulaze u polufinale i ako ponovo isto izdanje imaće dobre šanse da se plasiraju u finale", rekao je selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić.

Srpski četvrtac bez kormilara, u sastavu Miloš Tomić, Radoje Đerić, Miloš Vasić i Goran Jagar, takođe na 2.000 metara, osvojio je drugo mjesto u prvoj grupi repesaža rezultatom od 6:01,71.

"Četverac je ispunio ono što se od njega očekivalo. Radi se o novoj posadi, pošto je Miloš Tomić novi član ekipe", rekao je Ilić.