Plivačica Leotara Ivana Ninković (17) i veslač beogradskog Partizana Radoje Đerić (20) na Olimpijskim igrama u Londonu neće biti u istom timu pošto Ivana nastupa za BiH, a Radoje za Srbiju, ali će oboje, kako tvrde, učiniti sve da dokažu da su s razlogom proglašeni za ponos Trebinja.

Ivana Ninkovic i Radoje Djeric
I mlada plivačica i član srpskog četverca bez kormilara rođeni su u gradu pod Leotarom, gde Ninkovićeva i danas živi, dok se Đerić put Beograda otisnuo pre šest godina, kada je zablistao na veslačkoj animaciji u rodnom gradu, kada je i dobio ponudu Veslačkog saveza Srbije, čiji su mu predstavnici već tada rekli da računaju na njega za OI u Londonu.
Iako nije verovao da je to moguće, snovi su mu se ispunili baš kao i njegovoj sugrađanki Ivani Ninković, koja će sa nepunih 17 godina biti prva olimpijka iz Trebinja. Ivana je tek sada dobila punu satisfakciju za odricanja, težak rad i treniranje u ekstremno teškim uslovima.

Činjenica da Trebinje nema zatvoreni bazen prinudila je Ninkovićevu da svakodnevno putuje u druge gradove i vredno radi, što joj se i te kako isplatilo. Stručnjaci tvrde da je došla do vrhunca karijere i da njeno vreme tek dolazi.
- Još uvek nisam potpuno svesna da ću se takmičiti na Olimpijskim igrama i sve ovo mi još uvek izgleda kao san. Naravno, ništa nije došlo samo po sebi jer sam uložila mnogo truda da uspem. Trenirala sam i po nekoliko puta dnevno, a tek sada dolaze pravi izazovi. Ne želim da putujem u London turistički, iako je i samo učešće na Olimpijadi ogroman uspeh. Moj cilj je da dođem do najboljeg razultata u svojoj karijeri, ali i da među najboljim plivačima na svetu napravim što bolji rezultat - ističe Ivana Ninković. PRESS