Učenicima zadnja četiri razreda osnovne škole ubuduće svjedočanstva

Izvor: SRNA Foto: Google.ba
TREBINJELIVE 20. 08. 2013. - 13:36h

Učenici šestog, sedmog, osmog i devetog razreda osnovnih škola u Republici Srpskoj ubuduće će dobijati svjedočanstvo o završenom razredu, dok će učenici od prvog do petog razreda i dalje dobijati đačke knjižice, predviđeno je novim Pravilnikom o sadržaju i načinu vođenja dokumentacije i evidencije i obrascima javnih isprava u osnovnoj školi.

u osnovnoj skoli svjedocanstva

Đačku knjižicu dobijaće svi učenici na kraju prvog polugodišta za obavještavanje roditelja ili staratelja o uspjehu, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture.

Svjedočanstvo na kraju školske godine dobijaće i učenici osnovne muzičke i baletske škole, dok će đačka knjižica služiti za obavještavanje roditelja o uspjehu u školi na kraju prvog polugodišta.

Pravilnikom, koji stupa na snagu 1. septembra, propisuje se da se dokumentacija i evidencija u školi vode u obliku zapisa na papiru, a istovremeno, po pravilu, i u elektronskom obliku.

Učenicima sa umjerenim i težim intelektualnim oštećenjem, višestrukim i drugim smetnjama na kraju prvog polugodišta i poslije završenog svakog nivoa izdavaće se uvjerenje.

Ovim pravilnikom propisana je i zaštita obrazaca svjedočanstava i uvjerenja o završenim nivoima osnovnog obrazovanja, jer vođenje pedagoške dokumentacije i evidencije treba da obezbjeđuje čuvanje ličnih podataka učenika u skladu sa zakonskim propisima o zaštiti ličnih podataka.

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
10.000+
dnevnih
posjeta
300.000+
mjesečnih
čitanja
750.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.300+
fejsbuk
sviđanja