Trebinjac Stefan Adžić pozvan je u pionirsku ekipu Košarkaškog kluba “Crvena zvezda” iz Beograda. stefan adzic trebinje kosarka

Hercegovina, zemlja svetog Save, sunca, vina i platana, u svijetu je prepoznatljiva i po uspješnim sportistima, posebno košarkašima. Pored Dejana Bodiroge, Predraga Danilovića, Milana Gurovića, Trebinjci i Hercegovci ponosni su i na ona mlađa “lica” koja su krenula njihovim stopama. Jedan od njih je i naš mladi sugrađanin Stefan Adžić, koji od sedme godine trenira košarku. Prve košarkaške korake napravio je u trebinjskom „Leotaru“, kod trenera Čedomira Šotre. Brzo napredovanje i očigledna ljubav prema „gospodskom sportu“, osnovni su motivi njegovog uspjeha. Sa pionirima „Leotara“ je osvojio dvije bronzane medalje na prvenstvu Republike Srpske, a već sa dvanaest godina nastupa za kadetski tim „Leotara“.

Dobre igračke sposobnosti prepoznate su u KK „Bosna“ iz Sarajeva, gdje je Stefan, na poziv Seada Pešta, igrao kao gostujući igrač. U njegovoj pratnji je bio i njegov trener Dražen Šegrt. Za ekipu „Bosne“ nastupao je na najjačem međunarodnom turniru za uzrast pionira u Evropi, održanom u Budimpešti, u organizaciji KK „Vašav“. Dobar košarkaš prepoznat je i u Evropi, a Stefan se u Trebinje vratio sa dva pehara. Jedan je bio MVP  (statistički najkorisniji igrač tima za koji je nastupio) KK „Bosna“, a drugi još vrijedniji. Naime, Stefan je proglašen za najboljeg strijelca turnira. Koliko je turnir bio značajan, pokazuje i činjenica da je učestvovala „Barselona“ iz Španije, „Sabonus Basket Academy“ iz Litvanije, „Stella Azzurra Roma“ iz Italija, KK „Cibona“ iz Hrvatske, KK „Olimpija“ iz Slovenija, LPS „Basket“ iz  Rumunije... stefan adzic u kk bosna

„Dragulj“ trebinjske košarke u posljednje vrijeme dobija pozive iz zagrebačke „Cibone“, beogradskog „Partizana“, „Sparsa“ iz Sarajevo, „Efes Pilsena“ iz Instanbula i „Crvene zvezda“ iz Beograda.

Odluka je pala na „Zvezdu“, i 31. maja 2013. godine je dobio poziv za probne treninge u KK „Crvena zvezda“. „Svidio sam im se na probnim treninzima i oni su mi ponudili mjesto u ekipi“, kaže Stefan za TrebinjeLive i dodaje da su mu najveća podrška roditelji i drugari, te da bez njih sigurno ne bi uspio.

Za Beograd ide 5. avgusta, a, kako kaže, cilj za ovu godinu je osvajanje prvenstva Srbije i Evrokupa koji će se održati u Moskvi. Po dosadašnjim rezultatima, sigurno je da ćemo uskoro imati još jednog košarkaša koji će biti ambasador Trebinja i Republike Srpske. A do tada, želimo mu mnogo zdravlja, sreće i uspjeha, i da ostvari svoje dječačke snove, koje nije želio otkriti u kratkom razgovoru za TrebinjeLive.