Trodnevni program razmjene mladih iz četiri grada BiH,  Trebinja, Jajca, Bijeljine i Zenice, večeras je, izložbom fotografija i projekcijom filmova, završen u Trebinju.

izlozba fotografija i projekcija filmova bregovacki bazen trebinje

Organizatori, Udruženje građanja "Pravo Ljudski", Ambasada SAD-a u BiH, Forum mladih Trebinje i Odred izviđača Trebinje, priredili su izložbu dokumentarnih fotografija „Samo solidarnost“, kojom je otvoren prošlogodišnji Zumiraj pravaprogram za mlade u okviru 7. Pravo Ljudski Film Festivala. Pored toga, na Bregovačkom bazenu, je priređena i projekcija četiri kratka filma - "Through the time of memory“, „In Desert and Wilderness“, „Lole“, ti filmovi su nastali u okviru škole dokumentarnog filma „Ko je vidio video?“, potom je na programu bio film „Prava društvena mreža“, koji je dobitnik specijalnog priznanja žirija 7. Pravo Ljudski Film Festivala.

izlozba fotografija i projekcija filmova bregovacki bazen trebinje

"Cilj ovoga programa je sprovesti razmjenu između šesnaest mladih osoba, starosne dobi od 17 do 24 godine, koji potiču iz različitih bh. gradova i pripadaju različitim etničkim i vjerskim zajednicama. Trebinje je posljednji grad u kojem se održava ovaj vid programa razmjene mladih", istakla je Samra Dizdarević, koordinator projekta.

Ona je dodala da su na programu u Trebinju učestvovali učesnici i učesnice iz Trebinja i Jajca, te da su mladi upoznati sa konceptom građanskog aktivizma i ljudskih prava, kao i sa različitim segmentima video aktivizma.

izlozba fotografija i projekcija filmova bregovacki bazen trebinje