Dragana Cmiljanić, poznata aktivistkinja i dobrovoljni davalac krvi, student fakulteta Više fizioterapeutske škole u Igalu, zajedno sa svojim drugovima iz Nikšića učestvovala je sa klubom „Sveti Sava“ iz tog grada, od 27. do 30. juna, na Vidovdanskim svečanostima u Jagodini.

davanje krvi

Domaćin nikšićkom klubu i još dvjema djevojkama koje studiraju u Igalu su članovi kluba „Dragan Simijonović-Siki“ inače pobratim klubu iz Nikšića. Po riječima Dragane Cmiljanić riječ je o najmnobrojnijem klubu po članstvu u Srbiji, a ujedno je i jedan od najstarijih na tim prostorima.

„Iako dolazim iz Herceg Novog, već godinama sam član kluba „Sveti Sava“ iz Nikšića. U Jagodini je nas trianest dalo krv i ovom prilikom prikupljeno je 210 jedinica dragocjene tečnosti. Četiri člana „Svetog Save“ u okviru ove akcije dali su krv u selu Sirogojno kod Užica, a pored našeg kluba u akciji su učestvovali i predstavnici Željezarinog kluba dobrovoljnih davalaca“, istakla je Cmiljanić.

dragana cmiljanic

Oni se, kako kaže Cmiljanić, pripremaju za akciju u Trebinju, gdje će, zajedno sa članovima Dobrovoljnih davala krvi  preduzeća „Industrija alata“, darivati krv za potrebe Opšte bolnice Trebinje. Ona dodaje da će članovi kluba uskoro imati i akciju u Podgorici, gdje će učestvovati zajedno sa članovima DDK „Kombinat aluminijuma“.

„Za Petrovdan, 12. jul, očekuje se velika akcija dobrovoljnih davalaca u Nikšiću. Bili smo pravi humanisti i na visini zadatka“, rekla je za TrebinjeLive vrijedna, i u brojnim humanitarnim akcijama aktivna, Dragana Cmiljanić.