Pomoćnik ministra za sport Republike Srpske Goran Raca otvoriće sutra u Trebinju "LJetnu školu sporta Republike Srpske 2013" u okviru koje se očekuje učešće oko 1 500 sportista.

ljetna skola sporta trebinje 2013

U okviru LJetne škole sporta, čiji će promoter biti proslavljeni odbojkaš Vladimir Batez, očekuje se učešće sportista iz više od 25 sportskih grana, njihovih trenera i predavača iz cijele Srpske.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske ove godine će u okviru LJetne škole sporta omogućiti boravak za 50 mladih sportista, njihovih trenera i sportskih radnika iz Srbije. Riječ je o vaterpolistima, teniserima, džudistima, stonoteniserima i plivačima.

"Jedan od osnovnih ciljeva LJetne škole sporta je omasovljenje sporta, upoznavanje o novim trenažnim procesima, najnovijim sportskim i sudijskim pravilima, te obezbjeđivanje jednakih mogućnosti svim učesnicima da svoje psihofizičke sposobnosti što potpunije razvijaju", saopšteno je iz Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

U resornom Ministarstvu ističu da je jedan od bitnijih ciljeva i poboljšanje saradnje sportskih saveza sa ovim ministarstvom radi stvaranja uslova sportskim organizacijama i pojedincima za ostvarivanje vrhunskih sportskih rezultata.

Otvaranje LJetne škole sporta zakazano je za 18.00 časova u Domu učenika u Trebinju