Informaciju o snimanju filma/serije Ljubiše Samardžića, pod radnim nazivom „Dubrovački gusar“, koju je ekskluzivno portal TrebinjeLive objavio početkom februara, potvrdio je poznati glumac i režiser za dnevni list „Blic“.

ljubisa samardzic o snimanju filma/seriju u dubrovniku

Samardžić je u izjavi za „Blic“ istakao da je kao mladić bio opčinjen feljtonom "Dubrovački gusar", pa je pred njim sada novi projekat - istoimena TV serija.

Bio sam opčinjen ljubavnom borbom mladog ribara Nika Bartula da osvoji Leticiju, devojku iz jedne gosparske porodice. A bio sam zadivljen i borbom Dubrovčana za slobodu od mletačke imperije. Tako sam poželio da napišem scenario po toj priči“ - kaže Samardžić u izjavi za Blic.

On ističe da je evropska producentska kuća „Frimentli media“ odlučila da prema njegovom scenariju snimi seriju, za koju je, kako kaže popularni Smoki, napisao 35 epizoda.

Kao što je portal TrebinjeLive i ranije pisao 'Ljubiša Samardžić snima film u Dubrovniku i Trebinju', film, a kasnije i seriju, Smoki bi trebao snimati i u Trebinju, a pomoćnik na scenariju i organizator posjete Dučićevom gradu je Svetumir Bošnjak. Samardžić je prilikom posjete Trebinju, u avgustu prošle godine, najavio snimanje filma/serije, a sastao se i sa tadašnjim gradonačelnikom dr Dobroslavom Ćukom.

Riječ je o autentičnoj ličnosti, dubrovačkom gusaru, koji je bio veoma popularan u određenim krugovima i bio je mješavina, kako to voli narod da kaže, kapetana Zoroa i Kazanove. Žene su ga mnogo voljele i on je često mletačke i francuske karavane presretao, uzimao robu i davao sirotinji, te je vješto izbjegavao razne potjere i smicalice koje mu je tadašnja vlast u Dubrovniku pripremala. Svoje brodove i barke usmjeravao je, u zavisnosti od potjere,  prema Šipanu, Lokrumu, Korčuli. Uvijek je imao ljubavnice koje su mu to dojavljivale na dubrovačkom dvoru...