Polaznici Dječije likovne radionice "Cerovac" su u protekli utorak, 16. aprila 2013. godine, zajedno sa svojom mentorkom prof. Verom Kekić, bili u posjeti Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju.

clanovi djecije likovne radionice cerovac u posjeti akademiji likovnih umjetnosti

Na Akademiji ih je ljubazno dočekala profesor MerimaRatković koja je mališane provela kroz cijelu ustanovu i objasnila funkciju i namjenu svih prostorija Akademije, kao i klase u kojima rade studenti sa svojim profesorima.

Za početak obilaska izabrana je vajarska klasa koja je ostavila snažan utisak na mlade umjetnike: puna gline i gracioznih skulptura koje kao da će svakog časa sići sa postolja. Slijedio je obilazak i ostalih klasa: crtanje, slikanje, mozaik, grafika, dizajn, multimedija, kao i obilazak galerije i biblioteke koje se takođe nalaze u zgradi Akademije.

Radoznalim posjetiocima je objašnjeno da svaka klasa predstavlja jedan specifičan i umjetnički svijet i da ima posebnu atmosferu. Za neke je karakterističan rad po modelu, u nekima se radi sa kamenom, druge su prepune crteža, a neke presa sa nezaboravnim mirisom grafičkih boja i kiselina.

Dječija likovna radionica u školi Cerovac postoji već pet godina, a njeni polaznici su djeca i omladina sa umjetničkim senzibilitetom i željom da svoj talenat ispolje kroz razne slikarske tehnike. Zidovi škole Cerovac su ukrašeni njihovim platnima i predstavljaju pravu galeriju energije i talenata koja uvijek izmami osmjeh i izazove nevjericu kada posjetioci shvate da su to dječiji radovi. Utoliko više, za ovu talentovanu djecu je posjeta Akademiji bila prilika da vide, pitaju i porazgovaraju o svemu što ih interesuje, da se druže sa slikarima i vajarima u njihovom prirodnom okruženju, i sasvim sigurno je bila jedno zanimljivo iskustvo sa nezaboravnim utiscima.

Ovim putem se škola Cerovac zahvaljuje ljubaznom osoblju Akademije nadajući se da ih je iskrena dječija radoznalost i pozitivna energija nadahnula, a ne omela, u stvaralačkom radu.

Osim fotografija iz ovog priloga više možete pogledati u Galeriji škole Cerovac.