Danas su u Trebinju u sklopu akcije "Očistimo Bregovački bazen", posađene sadnice smokve, mandarine, ruže, a očišćeno je i najpoznatije trebinjsko kupalište.

ocistimo bregovacki bazen u trebinju

Akciju su organizovale Anastasija Mandrapa, Ivana Paranos i Natalija Aleksić, koje su sa projektom “Sugrađani, rijeke su naše blago”, a u okviru obuke "Uči, misli i djeluj", aplicirale ka "Institus za razvoj mladih KULT Sarajevo". Nakon pristiglog projekta, ova organizacija im je odobrila 1000 KM.

"Osnovni cilj akcije jeste dokaz da su mladi u Trebinju spremni za rad, da žele nešto da promijene, da pokažu kako su aktivni", istakla je Natalija Aleksić za TrebinjeLive i dodala da je današnja aktivnost ujedno i zajedničko druženje, odnosno da volonteri zajednički očiste bazen u Bregovima.

U okviru pauze volonterima su podijeljeni sokovi i sendviči

U okviru projekta biće održano i predavanje u jednoj od srednjih škola na području grada Trebinja, a tema će biti ekologija. Predavanje će predstavljati i podizanje ekološke svijesti kod mladih.

Među okupljenim volonterima bili su i članovi Udruženja navijača "Grobari Trebinje", a značajnu ulogu u organizaciji same akcije dala je i Nedjeljka Ilijić, pedagog i psiholog Tehničke škole Trebinje. Akciji su prisustvovali Rejan Igor Roić i Elma Bešlić.