GLAS SRPSKE/Ratomir Mijanović - Nakon što je ostala bez posla u privatnoj firmi, Jadranka Bokić posvetila se proizvodnji zimnice. Od ove godine svoje proizvode ova Trebinjka prodaje i na pijaci, a najvjerniji kupci su joj Dubrovačni.

jadranka bokic trebinje

Kisele salate, džemovi, slatko, sokovi, likeri, rakija neke su od delicija ove vrijedne domaćice, a odnedavno sprema i slatko od kivija.

- To je prava rijetkost na ovim prostorima. Slatko od kivija je veoma traženo i jako ukusno, a podsjeća na slatko od guljenih šljiva -  kaže Jadranka i dodaje da joj u poslu pomaže i muž kome nije teško da zasuče rukave.

Bokići su se potrudili pa su svoje poslastice i salate zapakovali u atraktivnu ambalažu.

- Do sada smo prodavali samo kod kuće i po potrebi razvozili na željene adrese. Pošto je zarada bila skromna, ponadali smo se da ćemo imati veći promet ako zimnicu ponudimo na pijaci - ističe Jadranka i dodaje da treba mnogo uložiti u posao, ali se opet može zaraditi.

Iako je životni standard prilično nizak, Bokićeva smatra da su cijene zimnice povoljne i da svako može sebi da priušti ponešto.

- Najtraženiji ajvar, cvekla i kisele salate. Njihove cijene su kao i u prodavnicama ako ne i niže. Džemovi su pet maraka, slatko šest, ajvar od pečenih paprika sedam, kisela cvekla pet, kisele salate u velikim teglama osam maraka, likeri sedam, a popularna rakija orahovača je najskuplja 15 maraka za litar - kaže Bokićeva.

Muž kuvar

Dok je radila kod privatnika, Jadranka je malo vremena provodila kod kuće. Zato se odlučila da pokrene privatni posao, a punu podršku joj pruža muž koji je po zanimanju kuvar.

- Imamo mnogo ideja kako da domaće voće, povrće i hranu spremimo na kvalitetan način, a mislim da o tome mogu da posvjedoče i naši vjerni kupci - ističe Jadranka.