U Beogradu je otvoren Treći Mediteraneo festival vina, na kojem su se među sto izlagača iz regiona, prestavile i vinarije "Tvrdoš" iz Republike Srpske i "Nuić" iz Federacije BiH. Posjetioci su imali priliku da uživaju u degustaciji kvalitetnih vina, isprobaju trajne delikatese, pršute, sireve, tartufe i masline.

vinarija tvrdos na trecem festivalu vina mediteraneo

Direktor trebinjske vinarije "Tvrdoš" Tihomir Kuduz rekao je Srni da se ova vinarija, koja prvi put ove godine izlaže svoja vina na festivalu vina Mediteraneo u beogradskom hotelu "Metropol", predstavila svim svojim vinima.

"Predstavili smo se sa autohtonim hercegovačkim sortama `Vrancem` i `Žilavkom`, kao i sa internacionalnim sortama `Merlo`, `Šardone` i `Kaberne`. Očekivanja su jako velika i nadamo se dobroj posjeti i sve ukazuje na to da će tako i biti", rekao je Kuduz.

On je naveo da vinarija "Tvrdoš" već dugi niz godina izvozi svoja vina u Srbiju, gdje je poznata svojim brendom, te dodao da je vrlo zadovoljan kako teče prodaja.

"Imamo nekoliko uvoznika i za nas je ovo jako važno strateško tržište.  Pozicioniramo se veoma dobro. Imamo jako razvijen brend, spadamo u red vrhunskih vina i jedni smo od najprodavanijih crvenih vina u Beogradu i uopšte u Srbiji", rekao je Kuduz.

On je naveo da su vina "Tvrdoš" dostupna svima i mogu da se kupe i u velikim sistema, ali i u restoranima, odnosno imaju vina za svakog potrošača.

Cijena jednodevne ulaznice na festival vina iznosi 500 dinara, a dvodnevne 800 dinara, a posjetioci uz ulaznicu dobiju i brendiranu čašu na poklon. SRNA