Nina Žarković oborila seniorski rekord BiH u disciplini 50m slobodno isplivavši ovu dionicu ispod "magičnih" 26 sekundi. Novi rekord BiH iznosi 25:95 što je bilo dovoljno za plasman na odlično 28.mjesto u Evropi! Za ulazak u polufinale ove najatraktivnije trke bilo je potrebno da se ispliva samo 4 desetinke bolje.

nina i ivana

Epilog EP: Ivana Ninković oborila tri puta rekord BiH i što je još bitnije, plasirala se u polufinale EP sa zauzetim ODLIČNIM 10.mjestom!!!
Nina Žarković je u današnjoj trci isplivala rezultat koji je i te kako vrijedan pažnje!
Izjava Ivane Ninković:
Jako sam zadovoljna sa isplivanim rezultatima, a pogotovo ulasku u polufinale trke na 50m prsno. Sad vidim da finaliskinje, pa ni osvajačice medalja nisu daleko od mene. U narednom periodu posvetiću se otklanjanju grešaka koju smo moj trener i ja uočili, pa samim tim možemo očekivati i bolji rezultat.
Izjava Nine Žarković:
Jako sam srećna jer sam zadnji dan isplivala rekord BiH, a pogotovo kada sam vidjela da su mi polufinala promakla za samo 4 desetinke. Nažalost, prethodne dvije trke sam lošije plivala jer sam imala tremu zbog prvog učešća na velikom takmičenju, ali danas sam pokazala da je ta trema iza mene. I ja imam mnogo grešaka koje moram da otklonim, tako da ćemo se u narednom periodu Ivana i ja, zajedno sa našim trenerom posvetiti tome. PK OLYMP