Grad na Trebišnjici danas je posjetila srpsko-austrijska delegacija koja se sastala sa direktorom Javne ustanove "Centra za informisanje i kulturu" Đorđom Vučinićem i gradonačelnikom Slavkom Vučurevićem, a sve za rad rekonstrukcije kino dvorane, kao i povezivanja Trebinja i Beča.

Aleksandra iz Beca i Pedja iz Beograda

"Povod naše današnje posjete Trebinju jeste dogovor oko rekonstrukcije kino dvorane u Trebinju u saradnji sa gradom, republikom i partnerima iz Evropske unije, odnosno lancem Evropa cinema", istakao je za Trebinje Live Peđa Milojević i  dodao "Usput su se još neke ideje rodile, gdje postoji interes za interaktivnu kulturnu saradnju sa dovlačenjem nekih velikih imena, pogotovo u onome čega je Trebinje gladno, a po čemu je Beč poznat, a to su razmjena studenata i restauracija austrijskih spomenika kulture, gdje bi njihova finansijska, profesionalna i druga pomoć bila veoma značajna".

kino dvorana

Milojević se ovom prilikom zahvalio i prethodnom i novom gradonačelniku, jer su kako kaže, prepoznali šta znači kulturni razvoj Trebinja.

Ideja za rekonstrukciju kino dvorane prvi put nakon dugo godina je ponovo stavljena u plan za vrijeme prvog Festivala evropskog filma Istok-Zapad, koji je u avgustu održan u Trebinju.