Trinaestogodišnji Miljan Šapurić iz Trebinja koji, kako su pokazale najnovije pretrage, hitno treba da bude operisan u italijanskom medicinskom centru Padova, neće moći da bude podvrgnut ovom zahvatu, jer nije prikupljeno dovoljno novca.

milja sapuric

Miljanov ujak, Nebojša Ratković, rekao je da nedostaje oko 40.000 evra i apeluje da svi koji mogu pomognu da bi bili podmireni najhitniji troškovi.

Prema njegovim riječima, dječak neće biti operisan dok na račun bolnice u Padovi ne bude uplaćeno 60 odsto od sume od 200.000 evra koja je predviđena za transplantaciju jetre.

"Do sada je sakupljeno 70.000 evra, a to nije dovoljno", naveo je Ratković.

On je dodao da je posredstvom humanitarnog broja 1415, koji će biti otvoren do kraja septembra, do sada prikupljeno 22.000 evra, što je uračunato u prikupljeni iznos od 70.000 evra.

"Hvala svima koji su pomogli i molim sve koji mogu da nam se pridruže da bi Miljan dobio novu jetru", rekao je Ratković.

Miljan Šapurić od rođenja ima problema sa jetrom. Prvi operativni zahvat imao je kao beba od 40 dana, a drugi sa šest godina. U posljednje vrijeme njegovo zdravstveno stanje se pogoršalo, zbog čega je 24 časa pod kiseonikom, pa je neophodna hitna transplantacija jetre da bi mogao da nastavi normalno da živi. SRNA