U okviru priprema za 14. septembar i finale izbora Rowenta for Elite Model Look 2012. 14 najljepših djevojaka iz naše zemlje boravi na Jadranu u Rogoznici.

lana i nikolinaIzbor top modela Rowenta for Elite Model Look ove godine se održava šesti put. Na 16 kastinga je privukao više od 600 djevojaka iz svih dijelova BiH, a u okviru polufinala održanog 21. jula u Sarajevu izabrano je 14 najljepših.

Internacionalnim žirijem za odabir finalistica predsjedavao je Leonardo S. Gomes, Elite skauting agent iz Milana, a u finalu će se takmičiti Melani Klarić, Milica Nikolić, Dena Jahić, Tatjana Stević, Tamara Mišanović, Ivana Blažević, Nikolina Mišković, Sara Josipović, Lana Aleksić, Đurđina Mihajlović, Anja Zekanović, Dejana Stojić, Bojana Blagojević i Senaida Mujkić.

U Marini Frapi u Rogoznici, najljepšoj marini na Jadranu, djevojke, podijeljene u dvije grupe, uče koreografiju, a dodijeljene su im i chaperone (vođe), koje vode brigu o njihovim aktivnostima.

U srijedu je održani talent show i modna revija na kojoj su predstavljene kreacije bh. dizajnerica Olgice Đikić, Seade Delić i Inke, a Hrvatsku je predstavljala Olgica Pinky iz Splita.

"Marina Frapa je zaista divna i definitivno najljepša marina na Jadranu. Pripreme za gala finale tradicionalno održavamo ovdje jer nam lijep i ugodan ambijent pruža sve uslove za kvalitetan radi i odmor", prenio nam je Amir Zilić, direktor agencije Free Style iz Tuzle, koja organizuje ovo takmičenje. KLIX.BA