Trebinjke Nikolina Mišković i Lana Aleksić na polufinalnom takmičenju u ilidžanskom hotelu “Hollywood" plasirale se u veliko finale "Rowenta for Elite Model Look BiH", koje će se održati 14. septembra u Sarajevu.

Nikolina i Lana

Više od 70 djevojaka takmičilo se za ulazak u završnicu takmičenja "Rowenta for Elite Model Look BiH", a pored Nikoline i Lane u finale su se plasirale:  Sara Josipović iz Sarajeva,  Melani Klarić i Tatjana Stević Brčkog, Milica Nikolić, Tamara Mišanović,  Ivana Blažević i Bojana Blagojčević iz Banja Luke, Dena Jahić  i Vildana Glotić iz Tuzle, Đurđina Mihajlović i Dejana Stojić iz Zvornika, te Anja Zekanović iz Bijeljine.

U žiriju su bili predstavnici tuzlanske modne agenciji "Free Style Models", koja je vlasnik licence za izbor u BiH, predstavnici “Elita” iz Italije, kao i Almer Hašimbegović, regionalni menadžer “SEB Group”.

Nakon što su izabrane finalsitice su u u "Dr. Technu", ekskluzivnom salonu "Rowente" u "BBI Centru" uradile profesionalne fotografije, a krajem augusta putuju na završne pripreme na Hrvatsko primorje. Avaz/TrebinjeLive