Trinaestogodišnji Miljan Šapurić iz Trebinja otputovaće sutra u medicinski centar u italijanskom gradu Padova, gdje će biti obavljene neophodne pretrage, a postoji mogućnost da, zbog hitnosti, što prije bude uključen u program čekanja za transplantaciju jetre za koju je neophodno 200.000 evra.

miljan sapuric

Iako je u proteklom periodu održano više humanitarnih akcija za pomoć ovom dječaku još nije prikupljeno dovoljno sredstava za transplantaciju jetre.

Svi ljudi dobre volje još mjesec dana pozivom na humanitarni broj 1415 mogu da doniraju jednu konvertibilnu marku za pomoć u liječenju Miljana Šapurića.

Miljan u medicinski centar u Padovi putuje nakon iznenadnog poziva iz Italije, a, prema riječima njegovog ujaka Nebojše Ratkovića, postoji mogućnost da zbog hitnosti, a ako to medicinske analize i potvrde, dječak što prije bude uključen u program čekanja za transplantaciju.

U porodici Šapurić ističu veliku pomoć doktorice Nele Sršen, porijeklom iz Metkovića, koja se značajno angažovala u rješavanju administrativnih procedura na italijanskoj klinici. Porodica Šapurić zahvalna je i svima koji su pomogli u prikupljanju novca za Miljanovo liječenje.

Bezbjedan transport sa svim neophodnim uslovima za Miljana obezbijedile su "Hidroelektrane na Trebišnjici".

Miljan Šapurić živi u Trebinju sa roditeljima Dragoljubom i Radmilom i bratom Srđanom, a nekoliko posljednjih mjeseci 24 časa je na aparatu za kiseonik. Bez aparata može svega 15-20 minuta, a sa tako lošom jetrom i aparatom predstoji mu još godina života.

Kada je Miljan bio beba, sa 40 dana, operisani su mu žučni putevi. Druga operacija urađena je kada je napunio šest godina, a sada mu se zdravstveno stanje pogoršalo. Ima cirozu jetre zbog čega je hitno potrebna transplantacija.

Otac Dragoljub, koji je jedini zaposlen u porodici, ne može sam da obezbijedi potreban novac od malih mjesečnih primanja. SRNA