Povodom 16. Susreta mladih koji se održavaju u našem gradu, danas je gradonačelnik Trebinja dr Dobroslav Ćuk organizovao prijem za predstavnike Omladinskog savjeta RS i Ministarstvom porodice, omladine i sporta RS.

omladina kod gradonacelnika„Mi u Trebinju osjećamo se ponosnim što smo domaćini ovako značajne manifestacije koja okuplja mlade ljude iz cijele RS. Ovo je bila i prilika da pokažemo da podržavamo susrete mladih, za koje ćemo večeras organizovati i koncert beogradske grupe Piloti za svečano zatvaranje susreta“, rekao je na današnjem prijemu gradonačelnik Trebinja i dodao: „Ovo je lijep način da mladi razmjenjuju iskustva i projektuju buduće aktivnosti u Republici, a grad Trebinje će nastojati da bude dobar domaćin i drugim manifestacijama i skupovima koji okupljaju mlade iz RS“.

Pomoćnik ministra za omladinu RS Branka Malešević je u ime Ministarstva za porodicu, omladinu i sport RS, pokrovitelja manifestacije, istakla da je ovo prvi put da se susreti mladih održavaju u Trebinju te da su svi učesnici manifestacije izuzetno zadovoljni gradom domaćinom i ostalim sadržajima manifestacije.
Ističući da su mladi imali priliku da uz trodnevno druženje provedu i neke druge aktivnosti, Malešević je dodala: „Susreti mladih na kojima se organizuju razne edukativne radionice, kulturni i drugi sadržaji, poput prezentacija na razne aktuelne teme, pozorišne predstave, prilika je da mladi razmene iskustva i uče na koji način mogu da doprinesu razvoju zajednice“.

Bojan Grebenar, predsjednik Omladinskog savjeta RS, organizatora manifestacije, zahvaljujući se na gostoprimstvu, istakao je veliki značaj susreta mladih RS. „Pored susreta mladih kojima je cilj edukacija kroz druženje Omladinski savez RS organizuje i niz drugih projekata usmjerenih na povećanje kvaliteta života mladih i njihov doprinos razvoju zajednice. Takav je i projekat „101 lider“, gdje će na jedan dan mladi zamjeniti poslanike u NS RS, kao i ministre i druge državne funkcionere“, rekao je Grebenar.

darivanje krviNa 16. Susretima mladih učestvuje oko 160 mladih, uglavnom srednjoškolaca i studenata iz cijele RS, a u okviru boravka u Trebinju učesnici Susreta proveli su i akcija darivanja krvi. Opština Trebinje