Da je Trebinje sve više poželjna destinacija i da ostavlja dubok emotivni trag na one koji ga posjećuju, govori jedan nesvakidašnji događaj.
Naime, dvoje Beograđana, on, Nenad Đurđević, pomoćnik predsjednika beogradske Gradske opštine Palilula i ona, Senka Miloš, urednik Vesti na „Studiju B“, u subotu, uoči Svetog Preobražnja Gospodnjeg, čin vjenčanja obavili su, upravo, u gradu na Trebišnjici.

 Svečani čin građanskog vjenčanja obavljen je u zgradi Gradske uprave.
A šta je to mlade Beograđane privuklo da sudbonosno „da“ izgovore u gradu podno Leotara? „Nije bilo dvoumljenja. Kada je Senka predložila da venčanje obavimu u Trebinju, oduševljeno sam prihvatio“, kaže srećni mladoženja.
On je dodao da je Senka, inače porijeklom Kninjanka, još u djetinjstvu sa ocem dolazila u Trebinje i zavoljela ovaj grad, dok svoju ljubav prema ovom gradu Nenad vezuje unazad nekoliko godina, od vremena kada su prije nekoliko godina zvanično uspostavljeni dublji odnosi i saradnja opština Trebinje i Palilula. „Definitivno, ono što nam se najviše u Trebinju svidelo i što nas je privuklo ovom gradu jesu ljudi, koji plene svojom jednostavnošću, srdačnošću, gostoljubivošću. Jer, grad, ne čine samo građevine, već i ljudu, mada, mora se priznati, Trebinje jeste i arhitektonski lep grad. Zato ćemo i jedan deo našeg „medenog meseca“ provesti u ovom lepom gradu“, rekao je Đurđević.
Nenad kaže da je Trebinje, najprije, upoznao kroz priče svoje snahe, koja je Trebinjka, a onda se, kako je rekao, uvjerio da je sve što je pričala o ovom gradu bilo istinito i još mnogo ljepše.

Prema riječima novopečenog mladoženje, a, čini se, i povremenog Trebinjca, za crkveno vjenčanje otvorene su tri opcije. Jedna je Beograd, kao njegov rodni kraj, druga, Knin, kao rodni kraj mlade i treća, a šta bi drugo, Trebinje.
Ono što je za sada sigurno jeste činjenica da je Trebinje, Grad kulture i turizma, i Grad otvorenog srca dobio dva nova povremena stanovnika, koji će, kako su kazali, od sada dolaziti i češće u ovaj grad. Opština Trebinje