Osveštanjem vode iz česme uz magistralni put, danas je selu Tulje u Popovom polju pušten u rad sistem za vodsnabdijevanje.
Realizaciju, za mještane ovog dijela trebinjske opštine, izuzetno važnog projekta, pokrenuo je Srđan Masleša, biznismen porijeklom iz Tulja, koji je donirao sredstva u iznosu od 132 hiljade KM.

tuljeInače, ukupna vrijednos projekta, koji su podržali Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, HET, Elektro-Hercegovina, Opština Trebinje i brojni pojedinci, iznosi oko 400 hiljada KM.

Na današnjoj svečanosti priređenoj u selu Tulju, Udruženje za vodosnabdijevanje i obnovu sela Tulje – Trebinje, uručilo je priznanja pojedincima, preduzećima i ustanovama zaslužnim za realizaciju ovog životno važnog projekta.

tulje Između ostalih priznanja su uručena: predsjedniku RS Miloradu Dodiku, Ministartvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, firmi Apis, Elektro-Hercegovini, Elektro-Trebinju, HET-u, Srđanu Masleši, Opštini Trebinje i drugim.
Primajući priznanje u ime Opštine Trebinje i lično, te uručujući opštinsku zahvalnicu Srđanu Masleši, načelnik Opštine Trebinje dr Dobroslav Ćuk je istakao da je se ovim projektom riješio problem vodosnabdijevanja ovog dijela Popovog Polja. „Ono što je važno, svojim entuzijazmom svojstvenim samo dobrim ljudima i vizionarima, gospodin Masleša je na ovom projektu okupio mještane sela Tulja, ali i resorno Ministarstvo i druge donatore, kao i Opštinu Trebinje.
Tim gestom, kojih je nekad kroz istoriju ovog naroda bilo u značajnom broju, a danas ne baš tako uobičajenom, gospodin Masleša je uradio značajnu narodnu stvar, koja će ga svrstati rame uz rame mnogih trebinjskih ktitora i zadužbinara i ukupnog srpskog naroda. S toga vjerujem da će ovaj primjer potaknuti i druge Hercegovce i Trebinjce“
 zaključio je dr Ćuk, dodavši da je značajna sredstva u ovaj projekat uložila i Vlada RS.

tulje

“Ovaj vodovod će biti zamajac daljeg poljoprivrednog razvoja i ozbiljnijeg bavljenja ovim poslom u vremenima kada će hrana biti izuzetno skupa. Nismo ni svejsni kakvo je blago donio ovaj sistem mještanima ovog dijela Popovog Polja“, kazao je donator Srđan Masleša.

Inače, aktivnosti na realizaciji projekta vodosnabdijevanja sela Tulje započele su 2008. godine. Sledeće, osnovano je Udruženje za vodosnabdijevanje i obnovu sela Tulje – Trebinje, a radovi na terenu počeli u junu 2010. godine. Sistem vodosnabdijevanja čine: 1200 m glavnog cjevovoda, 3200 m sekundarnih vodova u 6 krakova.
U kulturno zabavnom programu današnje svečanosti u Tulju nastupila je Etno gruša „Zahumlje“, mladi članovi GKUD „Alat SL“... Opština Trebinje