Ulice Dučićevog grada ponovo su oživjele zahvaljujući kampovima koji su otvoreni u predivnom ambijentu na obalama rijeka Trebišnjice i Sušice, a koji će u idućih tridesetak dana okupiti više od 500 djece iz čitavog svijeta.

Kamp Usce

Tradicionalna smotra koju organizuje trebinjski Odred izviđača prvih sedam dana biće u znaku sportskog kampa jer će se na terenu u Ušću pripremati mlade rukometašice Leotara i košarkašice Trebinja 03 kao i članovi domaćina.

- Na radionicama ćemo obrađivati eko-teme, prvu pomoć i izviđačke vještine - kaže starješina ovog odreda Nebojša Ratković.

Uporedo sa ovim kampom, uz učešće sedamdesetak mladih, počela je Ljetna škola podmlatka Crvenog krsta. Učesnici i ovog Kampa uživaju u ljepotama prirodnog okruženja.

- Ovdje nam je sve po mjeri. Imamo odlično kupalište, sportske terene, smještaj, hranu, a pripremili smo i gitare - kažu kamperi koji će tokom šestodnevne škole imati priliku da, kroz rad i zabavu, steknu nova znanja o Crvenom krstu. Posebno je veselo na drugoj obali Trebišnjice, gdje u prvoj smjeni košarkaškog kampa “Dejan Bodiroga-Trebinje 2012”, učestvuje 84 djece iz BiH, Srbije, Rusije, Švajcarske, Engleske, Australije, Kanade, Crne Gore i Danske. Jedina neizvjesnost među njima je ko će biti specijalni gost kampa. Sve u svemu čini se da će i ove godine biti nezaboravno ljeto za brojne mlade ljude koji dođu u Trebinje.

Srđan Aleksić

Učesnici kampa “Dejan Bodiroga” treniraju na terenima Sportskog kluba “Srđan Aleksić”, koje je Bodiroga sagradio za potrebe kampa i u obližnjoj Sportskoj dvorani “Miloš Mrdić”. Učesnici prve smjene kampa u Trebinju će boraviti do 7. jula, druge od 7. do 15, a treće od 15. do 23. jula. GLAS SRPSKE