Projekat „LJetna škola sporta Republike Srpske 2012.“ biće realizovan u devet smjena od 24. juna do 26. avgusta u Trebinju, najavljeno je danas na konferenciji za novinare Ministarstva porodice, omladine i sporta.Osim u Trebinju, kampovi će biti smješteni i u Gradišci, Sokocu, Čelincu, Banjaluci, Doboju, Tesliću, Modriči, na Jahorini i Romaniji.

ljetna skola sporta 2012 Resorni ministar Nada Tešanović rekla je da se kamp organizuje jedanestu godinu zaredom, a da je Ministarstvo ove godine izdvojilo 140 000 KM za ovaj projekat.

Prema njenim riječima, ove godine je povećan broj sportista koji učestvuju, a uvedeno je i pet novih sportova – biciklizam, tenis, vaterpolo, ples i šah lica sa invaliditetom.

Tešanovićeva je naglasila da projekat obuhvata ukupno 19 sportova.

Ona je istakla njegovu važnost u popularizaciji sporta i sportista, posebno mlađih koji tek treba da postanu vrhunski sportisti.

Pomoćnik ministra za sport Goran Raca naveo je da će u Trebinju boraviti 359, a izvan tog hercegovačkog grada još 301 sportista.

On je dodao da je organizacija povjerena svim strukovnim sportskim savezima svih sportskih grana.

„Ciljna grupa ministarstva su kadetske i juniorske reprezentativne selekcije, odnosno edukacija mladih, perspektivnih igrača i njihovo sportsko osposobljavanje“, istakao je Raca.

Promoter ovogodišnje „LJetne škole sporta Republike Srpske 2012.“ je golman Rukometnog kluba „Barselona“ Danijel Šarić, koji je rekao da mu je veliko zadovoljstvo i čast biti dio ovog projekta.

On je dodao da svi koji su nešto postigli u sportu treba da pomognu na ovakvim projektima, jer se sportisti neće samo usavršavati na sportskom nivou, već i na ljudskom i ličnom. SRNA