U opštini Trebinje danas su potpisani ugovori o stipendiranju 101 studenta za školsku 2011/12. godinu, što je za 31 stipendiju više u odnosu na prethodnu budžetsku godinu.Iz budžeta opštine za ovu namjenu izdvojeno je ukupno 101.000 KM, a pojedinačne mjesečne stipendije za deset mjeseci biće 100 KM.

stipendijePrilikom potpisivanja ugovora načelnik opštine Trebinje Dobroslav Ćuk izrazio je žaljenje što nije bilo mogućnosti da stipendije dodijele svim studentima koji su za njih aplicirali.

„To treba da nam bude motiv u narednom periodu, kako bi iznašli načina da svi trebinjski studenti primaju stipendije, jer je neophodno da opšti napredak prati broj dodijeljenih stipendija“, rekao je Ćuk.

I roditelji i studenti su saglasni da novac od stipendije znači puno za porodični budžet, te da je to jedan od motiva za učenje.

Osim ovih stipendija, opština Trebinje već godinama budžetskim sredstvima stipendira i sve studente i đake iz kategorije porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, kao i djecu umrlih radnika Administrativne službe opštine, čime su obuhvaćena 183 đaka i studenta.

Iz opštinskog budžeta za stipendiranje učenika i studenata u ovoj godini izdvojeno je ukupno 283.000KM. SRNA