Beogradska opština Voždovac ugostila je oko osamdeset najboljih đaka i sportista iz 14 osnovnih škola iz Hercegovine.Đaci generacije i vukovci iz Nevesinja, Trebinja, LJubinja, Bileće, Berkovića, Gacka, Čajniča, Višegrada i Foče za tri dana posjetili su mnoge znamenitosti Beograda i Srbije, saopštila je Informativna služba opštine Voždovac.

Najbolji djaci iz Hercegovine u posjeti Beogradu

Učenici i nastavnici iz hercegovačkih škola boravili su u Beogradu od 10. do 12. juna i tom prilikom posjetili su Muzej Nikole Tesle, stari Generalštab, Konak kneginje LJubice, Vojni muzej i Avalu.

Tokom trodnevne posjete, gosti su sa svojim domaćinom, predsjednikom opštine Voždovac Draganom Vukanićem, posjetili Hram Svetog Save na Vračaru, Sabornu crkvu, Kalemegdansku tvrđavu, Topčiderski park, grob partijarha Pavla u manastiru Svetog arhangela Mihaila i Gavrila u Rakovici.

Gostima iz Hercegovine uručeni su pokloni – knjige i vaučeri za kurs kompjutera, na prijemu upriličenom u njihovu čast u opštini Voždovac.

Posljednjeg dana boravka, gosti iz Hercegovine posjetili su Spomen-park Jajinci, kao i najznačajnije spomenike srpske istorije na Oplencu i Orašcu. SRNA