Ženski fudbalski klub Ombla iz Dubrovnika 'švercovao' je na utakmici protiv zagrebačkog Dinamo Maksimira tri igračice iz Trebinja, što je potvrdio i sportski direktor trebinjskog kluba, prenose Sportske novosti.

fudbal

Naime, u četvrtfinalu Kupa za fudbalerke, rukovodstvo zagrebačkog tima primijetilo je na utakmici u Lapadu tri nove fudbalerke u dresovima Omble, koje su se mogle pohvaliti dobrom igrom. Nakon što su Zagrepčanke ipak pobjedile rezultatom 3:1, nešto prije nego što su krenule nazad prema Zagrebu dobile su poruku iz Trebinja kako su tri 'nove' igračice Omble zapravo fudbalerke ŽFK Leotar iz Trebinja.

To je, odgovorom na pitanje Uprave ŽNK Dubrava Maksimir, potvrdio i sportski direktor trebinjskog Leotara Izudin Nino Tanović, istaknuvši kako je igračica zapisana kao Ana Maria Bianki zapravo Anja Stević, Antonija Tvrde je Antonija Stević, dok je Helena Milović predstavljena kao Antea Pipinić.

Tanović je naglasio kako Uprava Leotara nema nikakva saznanja niti je učestvovala u 'švercu' igračica, a Uprava zagrebačkog kluba podnijela je prijavu protiv ŽNK Omble Disciplinskoj komisiji HNS-a. DUBROVNIKNET