U Popovom polju danas su puštene u rad tri remontovane pumpne stanice u selima: Orašje, Grmljani i Mareva Ljut.
Sredstva za rekonstrukciji, u iznosu oko 190.000 KM, obezbjedilo je Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu RS.

pumpa Završne radove na pumpi u Grmljanima posjetili su i predstavnici Opštine Trebinje predvođeni Načelnikom dr Dobroslavom Ćukom.
Izražavajući zadovoljstvo urađenim projektom, načelnik Opštine je podsjetio da je Opština Trebinja obezbjedila projektnu dokumentaciju i sredstva za osposobljavanje trafo stanice sa koje će strujom snabdjevati pumpne stanice u ovom dijelu opštine. „Zadovoljni smo što je uz podršku Ministarstva i Vlade RS, te pomoć Opštine, ali i samih mještana Popovog Polja, ovaj oposao završen kako je i planiran. Na ovaj način će se na racionalan način moći navodnjavati skoro sve pobradive površine u ovom dijelu naše opštine, a obezbijediće se i tehnička voda za potrebe mještana okolnih sela“, rekao je načelnik Opštine.
Prema riječima dr Ćuka, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, za rekonstrukciju seoskih puteva na području opštine Trebinje u narednom periodu, obezbijedilo je sredstva u iznosu od 130 hiljada KM, od čega u Popovom polju 70 000 KM.

pumpa Mladen Anđušić, predsjednik MZ Veličani u Popovom Polju istakao je veliki značaj ovog projekta. „Sa projektom navodnjavanja ovog dijela polja krenulo je prije nekoliko godina. Značaj sistema za navodnjavanje najbolje osjete oni koji se ozbiljno bave poljoprivredom. Ovo što je učinila Opština Trebinje, u saradnji sa Ministarstvom i uz pomoć španske donacije otvorilo je perspektivu ovom kraju, povratku na selo, gdje bi oni koji rade imali dobre uslove za živod“, istakao je Anđušić, podsjećajuči da o sistemu za navodnjavanje brigu vode sami mještani organizovani u Udruženje korisnika vode na ovom prostoru.
Inače, vodene pumpe u Popovom Polju su najsavremenije i sa njima će se moći navodnjavati najveći dio obradivih površina u ovom dijelu opštine Trebinje.