Svečanom akademijom u Trebinju sutra će biti obilježeno dvadeset godina od osnivanja javnog preduzeća Elektroprivreda Republike Srpske (ERS), a proslavi će prisustvovati najviši zvaničnici Srpske i poslovni partneri holdinga.
U sjedištu ERS-a Srni je potvrđeno da će svečanosti prisustvovati predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Aleksandar DŽombić, ministar industrije, energetike i rudarstvaa Željko Kovačević i drugi ministri u Vladi Srpske i u Savjetu Ministara BiH.

Elektroprivreda RS obiljezava 20 godina postojanja

Na svečanoj akademiji koja počinje u 13.00 časova u Domu kulture biće prikazan film o zavisnim preduzećima koja posluju u okviru ERS-a, a o poslovanju i planovima za budućnost govoriće direktor ovog elektroenergetskog sistema Branislava Milekić.

Svečanoj akademiji prethodiće okupljanje gostiju i dobrodošlica u sjedištu ERS-a, sa početkom u 12 časova.

Izvršni direktor za razvoj i investicije ERS-a i predsjednik organizacionog odbora Vladislav Vladičić izjavio je Srni da je ERS u toku ratnog i poratnog perioda prošla težak put i da se velikim trudom i zalaganjem bivših i sadašnjih radnika i rukovodstva elektroenergetski sistem uspio održati.

On je dodao da ERS električnom energijom kvalitetno snabdijeva domaće tržište i da jednu trećinu struje izvozi van graniva Srpske.

„I u budućnosti imamo ozboljne razvojene planove usmjerene na nastavak revitalizacije i modernizacije objekata kao i izgradnju novih“, rekao je Vladičić.

Podsjećajući da Elektroprivreda Srpske u posljednje četiri godine posluje pozitivno, Vladičić je istakao da je ona nosilac razvoja privrede Republike Srpske i jedno od njenih strateških preduzeća.  SRNA