Zadivljujući podvig dvadesetak mladića u selu Nenovići (FOTO)

TREBINJELIVE 16. 05. 2012. - 9:05h

Zadivljujući podvig dvadesetak mladića sa Ivanice, Trebinja i Dubrovnika, koji su sa puno ljubavi, volje i rada obnovili kuće u porušenom selu Nenoviće u trebinjskoj šumi, koje je stradalo u ovom ratu.

Selo Nenovici

Ideja je potekla od od tri mladića, Željka, Milana i Aleksandra, koji se sada nalaze daleko od svog ognjišta.
Cilj im je bio obnoviti djedovinu i dovesti kuće do krova, koje su njihovi preci, tada čuveni neimari radili u kamenu.

Pokrivanje kuce

Da li ste dobili kakvu donaciju za obnovu? „Slatko su se nasmijali i rekli: ,, naravno da nismo, pa vidite da na Ivnanici nema ni infrastrukture, asfalta, vode, a ne da neko donira obnovu sela Nenovići“: i dodali „nas trojica smo pozvali naše prijatelje, svak je donio ono što je imao viška od kuće; grede, daske, eksere i crijep, a ono što nismo imali, uvijek se tu nađe dobrih ljudi koji će da priskoče u pomoć, kao npr. braća Misite sa svojom mehanizacijom i ljudstvom. Radilo se uz pjesmu, a na kraju, zna se šta slijedi, roštilj i piće“ istuču ovi mladići za portal TrebinjeLive

Pokrivanje kuca u selu Nenovici

Uredićemo mi i unutrašnjost i okoliš, napuniti kuće, pa neka budu svima na raspolaganju ko poželi da dode, da roštilja i da se druži u tišini i miru okruženom ovom divnom šumom.
Mi se ovdje okupljamo dva puta godišnje sa svojim porodicama i prijateljima koji su iz svih krajeva svijeta, uzajamno pomažemo kome zatreba. Ovo naše druženje traje od djetinjstva, iskreno je i bez interesa, rekao  je Željko Milićević za portal TrebinjeLive

Rostilj i pice

Šta reći na sve ovo? Reki bi ljudi: ,,Složna braća kuću grade, a nesrećna je ruše,,.

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
11.000+
dnevnih
posjeta
350.000+
mjesečnih
čitanja
900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.400+
fejsbuk
sviđanja