U Trebinju je danas održan Treći sajam obrazovanja na kome su predstavljene visokoobrazovne ustanove i njihove ponude za maturante kako bi lakše odlučili i izabrali svoje zanimanje. Sajam obrazovanja Zainteresovanst budućih studenata za sajam bila je vrlo loša, a predstavljeno je petnaestak, uglavnom, privatnih fakulteta. Nijedna od tri visokoobrazovne ustanove iz Trebinja nije predstavljena na Sajmu.

Koordinator projekta Jelena Babić ističe da je cilj bio da se na ovaj način predstave visokoobrazovne ustanove, njihov rad, način djelovanja, organizacija, kapaciteti i mogućnosti koje one nude u obrazovnom smislu.

Pozdravljajući buduće studente i organizatore Sajma, načelnik opštine Trebinje Dobroslav Ćuk istakao je značaj ovakvih manifestacija za otkrivanje afiniteta i odabir pravilne profesionalne orijentacije budućih studenata.

Sajam obrazovanja

On je podsjetio da u Trebinju djeluju tri visokoobrazovne ustanove, koje nemaju kapacitet da prime sve zainteresovane maturante, te da je pokrenuta inicijativa za otvaranje Poljoprivrednog fakulteta - smjer Mediteranske kulture.

Ispunjavanjem ponuđenih anketnih listića budući studenti učestvuju u obimnom istraživanja, čiji će konačni rezultati biti od velike koristi resornom Ministarstvu i svim fakultetima i univerzitetima u Republici Srpskoj u kreiranju visokoobrazovne politike.

O značaju Sajma obrazovanja maturantima je govorio i Rade Ćuk, predstavnik Unije studenata Republike Srpske.

Sajam obrazovanja održava se u organizaciji Unije studenata Republike Srpske, a u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Vlade Republike Srpske i partnerstvu sa agencijom "Akvarijus". SRNA