U Trebinju je danas svečano otvoren Treći međunarodni festival zabavljača za djecu, na kome će se predstaviti umjetnici sa područja Srbije i Crne Gore.

Trebinje-otvoren Treci medjunarodni festival zabavljaca za djecu

Otvarajući manifestaciju, načelnik opštine Trebinje Dobroslav Ćuk izrazio je zadovoljstvo što Festival zabavljača za djecu, uz brojne druge visokokvalitetne sadržaje, upotpunjuje kulturni milje ovog grada.

"Nastojimo, i na putu smo, da od Trebinja napravimo sredinu u kojoj će se lijepo i ugodno živjeti, sredinu u kojoj će djeca imati srećno djetinjstvo, a vjerujemo da će u budućnosti ovaj grad postati poznat i po ovom festivalu, čiji će program, siguran sam, u narednim godinama biti i masovniji i kvalitetniji", rekao je Ćuk.

Prvog dana festivala nastupiće Kulturni centar "Čarolija" iz Novog Sada sa predstavom za djecu pod nazivom "Muzika...ili ništa", te Predrag Vuković-Peđolino iz Beograda sa komadom "Ne psuj po podu".

Sutra će se predstaviti Ratko Kraljević iz Sremskih Karlovaca sa predstavom "Djevojčica sa dugačkim stopalima", te Lutkarsko pozorištance "Ana i Slavko" iz Bara sa predstavom "Krokodokodili u Baru su bili...".

U četvrtak, 12. aprila posljednjeg dana festivala, nastupiće Žarko Stanišić-Žabac iz Podgorice sa predstavom "Žarkove žabokrečine", nakon čega je predviđen revijalni program a zatim proglašenje pobjednika, te svečano zatvaranje Festivala i zajedničko druženje zabavljača i trebinjskih mališana.

Svi sadržaji Festivala održavaju se u Domu mladih, sa početkom u 10.00 i 11.00 časova.

Kroz Festival posjetioce će voditi Branko Babović - Đuro Palica i jedan od utemeljivača manifestacije Radojica Stanković - Šanta Panta.

Pokrovitelj manifestacije je opština Trebinje. SRNA