SUD BIH OSUDIO HERCEGOVCE – Duki 12, Vujoviću 6 i Iliću 5 godina zatvora

Izvor: SRNA Foto: Ilustracija
TREBINJELIVE 08. 07. 2016. - 17:00h

Sud BiH osudio je Gorana Vujovića na šest, Miroslava Duku na 12, a Željka Ilića na pet godina zatvora zbog zločina protiv čovječnosti počinjenog u Bileći 1992. godine.

sud bih

Oni su proglašeni krivima za mučenja i premlaćivanja bošnjačkih i hrvatskih civila u Stanici javne bezbjednosti i Đačkom domu u Bileći, gdje je bilo zarobljeno njih oko 150, a jedan od zarobljenika je podlegao od povreda zadobijenih premlaćivanjem i mučenjem.

Sudija Minka Kreho tokom čitanja presude navela je da je Vujović osuđen kao načelnik Stanice javne bezbjednosti Bileća jer nije spriječio ove zločine, dok je Duka u tom periodu obavljao dužnost komandira milicije u Stanici javne bezbjednosti u Bileći, a Ilić je bio policajac.

Kreho je rekla da su optuženi od juna do decembra 1992. godine vršili progon nesrpskog civilnog stanovništva, pretežno vojno sposobnih muškaraca, učestvovali u njihovom zatvaranju u Stanici javne bezbjednosti i Đačkom domu u Bileći, kao i fizičkim i psihičkim mučenjima.

Ona je naglasila da je Duka proglašen krivim i za ubistvo zarobljenika Ferhata Avdića.

Kreho je navela da je Sud optuženima Vujoviću, Duki i Iliću ukinuo mjere zabrane napuštanja mjesta boravka, a produžio mjere zabrane putovanja i obaveznog javljanja jednom sedmično.

Prema njenim riječima, mjere zabrane će trajati do upućivanja optuženih na izdržavanje kazne.

Tužilaštvo i optuženi na ovu presudu imaju pravo žalbe.

Sud BiH je 27. decembra 2013. godine potvrdio optužnicu koja tereti optužene Gorana Vujovića, Miroslava Duku i Željka Ilića zbog zločina protiv čovječnosti.

TAGOVI:

Komentari

Podrska ovim postenim momcima koji su osudjeni samo jer su Srbi i jer su branili Hercegovinu.Ali neka znaju dusmani opet cemo je braniti ako bude trebalo.

Odgovori

Hercegovina se ne brani premlacivanjem i ubijanjem civila. Dosta više zamjena teza.

Odgovori

Neki strah se uvukao u srca Srba…..ispade da su muslimani i Hrvati brali cvijece svo vrijeme rata

Odgovori

Sud bih treba da se ukine!Kakvo selektivno kaznjavanje .Kao da su srbi izazvali rat i jedini su krivi za isti!Sramota

Odgovori

Bozo, hajde da malo relano i nepristrano govorimo:
Ruku na srce, ali za ovaj zadnji rat smo krivi mi – Srbi više nego muslimani i Hrvati skupa. I to više na stotine puta. Kako? Pa, počni mo od onoga Memoranduma – SANU od Dobrice Ćosića, preko Slobe Miloševića, do Radovana Karadžića i Ratka Mladića.
Nisu Hrvati ni muslimani počeli stvarati države u državi, nego Srbi. Sješaš li se Gazimestana i one „Jogurt revolucije u Vojvodini“? Znaš šta su tražili Šiptari na Kosovu? Tražili su samo minimalna prava od tamošnjih Srba i Srba iz Srbije, a Milošević im nudio batinu.

I šta su šipci postigli, a šta Milošević? Šipci dobli državu, a Sloba je svoju smanjio i krepo.

Osim toga,Radovan i Mladić pobiše na hiljade muslimana u Srebrenici – djece, žena, staraca, a ne krvopija, i dobiše po glavi.
Šta je Sloba uradio u hrvtaksom Vukovaru – Ovčari, rušenju Dubrovnika gdje nikada nije bilo vojske hrvatske?

Šešelj u Hrvatskoj hoće Veliku Srbiju do linije – Karlobag-Karlovac-Virovitica i šta dobiše. Dobiše Srbi po glavi. I ono što su imali oko Knina više nemaju.
A Srija ostade kao Beogradski pašaluk.
Budemo li produživali njihovu politiku, Srbi će ovdje ostati i bez Republike Srpske jer će se pobuniti i muslimani u Sandžaku i Hrvati u Vojvodini i više ne će ostati ni onaj Pašaluk.

A Crnu Goru, naše „drugo oko u glavi“ izgubismo opet zbog naše krivnje.

Dakle, mi smo sami sebi viši neprijatelj nego što su nam muslimani i Hrvati.

Odgovori

Ti Radmiloviću kao da si Bošnjak tako pišeš.. ovo što si napisao sve su uglavnom same laži i propaganda iz ratnih vremena kad se dizala hajka na Srbe !!! Oni su to opravdano radili da bi dobili državu ,nacionalnost i jezik koji nisu imali..Pa kad ti tako pišeš i misliš ne čudi me što su nas stavili na osuđeničku stolicu !!! Ti što se prestavljaš „Srbinom“trebao bi da pricaš istinu i da je pronosiš a ne osuđuješ svoj Narod s tuđim propagandama !!!

Odgovori

Istina RVS, nisam ja ni Bošnjak ni Hrvat, ali nisam ni četnik. Ja sam realan čovjek i pobornik istine. Sve što sam naveo u predhodnom komentaru su opštepoznate činjenice koje ni ne treba posebno dokazivati. Pa to je i novija istorija, a ona se ne da falsifikovati i „umivati.“ Ona je „učiteljica života.“

Stoga, prava istina najviše pogađa onoga ko se ne slaže s njom.
Dakle, ja sam Srbin koji se razlikujem od onih Srba Dobrice Ćosića. Onih kojima je sami Dobrica kao naš „otac nacije“, rekao u svojim „Deobama:“

„Mi – Srbi lažemo. Lažemo iz zadovoljstva, lažemo zbog svog patriotizma, lažemo da obmanimo sami sebe, lažemo zbog stida, lažemo da utešimo sami sebe. lažemo da sakrijemo našu bedu i laž je jedina naša istina…“

Dakle, ja ne želim biti u skupini lažova koje nam je predodredio naš „otac nacije“, a ti se, ako želiš, uklapaj u te skupine.

IMAO SAM PRIJATELJE U SARAJEVU KOJI SU RAZMIŠLJALI KAO OVA LILI I RADMILOVIĆ PA IM SE SAD NEZNAJU NI GROBOVI

Odgovori

SRKS, pa bolje je pošteno poginuti nego kuavički živjeti!

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja