Vojvodjanska ulica zasad.jpg

Stanovnici Vojvođanske ulice u naselju Zasad traže hitnu sanaciju ulice od školskog centra do samog naselja, koja je, kako tvrde, postala neuslovna i za pješake i za vozila.

Da je to tako uvjerili smo se i na licu mjesta, u Vojvođanskoj ulici u kojoj živi oko 100 domaćinstava.

"Stalno nešto prekopavaju, polažu cijevi, mijenjaju cijevi, postavljaju kablove i tako već godinama. Ulica je postala potpuno neuslovna. Kada je kiša ne može se proći od vode, a kad otopli prašina na sve strane", kažu mještani.

Navode da su više puta upućivali prijedlog da se ulica sanira, ali da do sada nisu dobili nikakav odgovor.

"Asfaltirali su krak Vojvođanske ulice, a nisu uradili kanalizacionu mrežu. Sve radi bez nekog reda. Zato sada tražimo da se glavni krak ove ulica uredi, ali da se prvo postave kanalizacione cijevi i promijene postojeće cijevi za vodu da je poslije malo vremena ne bi ponovo prekopali", kažu nam oni.

Navode da je u ovoj ulici problem i oborinska odvodnja.

"To tek da ne govorim kakvo je stanje. Kada padne i manja kiša - ulicom se ne može proći. Jedino što je urađeno je rasvjeta. Postavili su djelimično nove sijalice i to je sada zaista u redu, ali od asfalta više nema ništa. Mada i sada ima dio naselja bez ijedne sijalice javne rasvjete, pa i tu ljudi žive", navode mještani.

Kažu nam i da je prilaz samom naselju veoma loš.

"Neko je dozvolio da se ispod školskog centra formira divlji parking i sada se tuda ne može bezbjedno proći. Nema trotoara, smeća na sve strane, a vozila na predviđenim zelenim površinama i samom i onako uskom putu", navode nam mještani.

zasad vojvodjanska ulica (5).jpg