GORIČKO JEZERO IDEALNO ZA EVROPSKO PRVENSTVO – Kajakaši iz Kanjiže oduševljeni Trebinjem

Autor: Ž.K./TrebinjeLive Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 04. 03. 2016. - 20:15h

U Trebinju se na pripremama nalazi sedam kajakaša članova Kajakaškog kluba „Bratstvo“ iz Kanjiže, koji u razgovoru za TrebinjeLive.info kaže da Goričko jezero ima idealne uslove za održavanje Evropskog prvenstva u ovom sportu, ali da nedostaju smještajni kapaciteti neposredno uz vodu.

kajakasi kanjize pripreme trebinje

Prema riječima predsjednika ovog kluba i člana Upravnog odbora Kajakaškog saveza Srbije Stevana Kneževića, kajakaši iz Kanjiže treniraju na rijeci Tisi, ali u ovom periodu zbog velikog vodostaja i smeća, opasno je veslati i zato su odlučili da zimske pripreme provedu u gradu podno Leotara.

„Drago nam je što smo ovdje došli. Ostaćemo desetak dana. Uslovi su dobri i možemo da veslamo, kiša nam toliko ne smeta, ali vjetar i talasi nam smetaju prilikom treniranja“, istakao je Knežević.

Trebinje bi moglo da postane centar ovog sporta u regionu, a uz Goričko jezero trebalo bi izgraditi smještajne kapacitete i toranja, što su preduslovi za održavanje Evropskog prvenstva, napominje Knežević.

„Smještajni kapaciteti trebaju da budu pored vode jer kajakaši ne mogu dva ili tri puta dnevno da vuku opremu na prikolici ili na kombiju. Da to imate mislim da bi mnoge ekipe dolazile ovdje na pripreme“, rekao je Knežević.

Prvi put su kajakaši iz Kanjiže došli prije desetak godina i nakon toga su dolazili još nekoliko puta, ali finansijska situacija u klubu spriječila ih je da svake godine borave na Trebišnjicu i obave pripreme.

„Mi imamo tradiciju, a članovi našeg kluba bili su prvaci države, Balkana, a osvajali su i medalje na Evropskom prvenstvu u mlađim kategorijama“, rekao je Knežević i dodao da djeca poslije završene srednje škole idu u veće centre.

On je podsjetio da na Trebišnjicu na pripreme dolaze i kajakaši iz Sente, Novog Kneževca, Bačke Palanke, ističući samo riječi hvale o Trebinju i predsjedniku kajakaškog kluba „Trebišnjica“ Peru Pantoviću.

kajakasi kanjize pripreme trebinje

TAGOVI:

Komentari

Ove primedbe su odraz rada našeg slavnog turističko saveza.

Odgovori

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.