Učenici devetog razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Polica večeras su ozvaničili ovogodišnje drugarske svečanosti. Mali maturanti, sređeni i obučeni prikladno svojim godinama, proslavu organizovali u Domu mladih.

drugarsko vece osnovna skola vuk karadzic trebinje

Đak generacije je Emilija Kušić.

Proteklih dana, nakon svojih starijih kolega iz srednjih škola, mali maturanti iz tri trebinjske osnovne škole ozvaničili su kraj osnovnog obrazovanja, a već sutra će odlučivati o smjeru za upis u srednje škole.

Na raspolaganju budućim srednjoškolcima, u tri trebinjske srednje škole, biće sljedeći smjerovi: Gimnazija "Jovan Dučić" - četiri odjeljenja opšteg smjera, Centar srednjih škola - ekonomski tehničar, poslovno-pravni tehničar i bankarski tehničar, medicinski tehničar i fizioterapeut, turistički tehničar i prehrambeni tehničar, dok će za treći stepen obrazovanja biti kombinovano odjeljenje konobar-kuvar, Srednja tehnička škola Trebinje - mašinski tehničar za mašinsko konstruisanje, tehničar računarstva i elektroenergetike, tehničar drumskog saobraćaja i građevinski tehničar, dok će za treći stepen biti kombinovano odjeljenje automehaničar i precizni mehaničar.

Predaja dokumenata i upis u srednje škole počinje 16. juna, a mjesta ima za 348 budućih srednjoškolaca.

Uskoro više fotografija pogledajte OVDJE