Sutomore.jpg

Jedno od omiljenih ljetovališta Srba u Crnoj Gori, Sutomore, uvijek je bilo prepuno u sezoni. Međutim, sudeći po objavi momka iz Crne Gore ove godine navodno ima manje turista nego obično.

Snimak koji je objavljen na Iksu (Tviteru) ubrzo je postao viralan.

Krajem maja i početkom juna, pa sve preko jula i avgusta, sutomorski korzo pored mora, plaže, pa i same saobraćajnice postaju kao košnica. Prolazak kolima magistralom u smjeru Bara ili Čanja, postaje agonija, skoro pa kao i mimoilaženje na šetalištu usljed velike količine turista koji u ovom mjestu na obali Jadrana provode godišnji odmor.

Ipak, mladić iz Crne Gore tvrdi da je situacija ove godine drugačija, te da ima mnogo manje turista nego 2019. godine, koja se uzima kao referenca za broj posjetilaca i noćenja. Naime, on je snimio dio puta koji vodi od Bara preko Sutomora do Čanja, koji je u ovo doba godine u devet uveče obično pun automobila.

Sudeći po njegovom snimku i riječima, ove godine to nije slučaj.

– Rekoše nam, ljetna sezona nikad bolja. Čak za skoro 2% premašila rekordnu iz 2019. godine. A ovo vam je slika s terena. Sutomore, 21 čas. Nigdje nikoga. Tek poneki auto prođe. A ko se sjeća te 2019. zna da se kroz Sutomore u ovo doba prolazilo satima. Da su kolone bile od Bara do Čanja – naveo je on u viralnoj objavi.

Zbog čega ove godine ima manje turista u Sutomoru?

Da ne cvjetaju nigdje ruže, što sa turistima, što sa lokalnim žiteljima, najbolje govore komentari koji su se nizali ispod snimka.

Za navodnu slabu posjetu jedan od korisnika Iksa iz Srbije, pored cijena je naveo još niz fakotra.

– Cijene ništa a? Usluga koja je sve gora i gora ni to ništa? Politika prema Srbima i tzv “paradajz turistima” ni to? Pa eto, vrijeme je za prst na čelo – kratko je napisao on.

Ipak, možda i najlogičnije objašnjenje zbog čega je prazan put došlo je od jednog mladića iz Crne Gore, koji je objasnio da je u večernjem terminu došlo do prevrtanja kamiona, koji je uslovio zastoj u saobraćaju na dionici ka tunelu Sozina.

“Jes’ kako ne, u ponedjeljak se prevrnuo šleper u Zelenom pojasu kod Bara, što je izazvalo zastoj u saobraćaju i ogromne kolone do tunela “Sozina”. Nije to zato što ima turista, ne kažem da ih nema, ali ne kao što se priča – pojasnio je on, prenosi Blic.