MPM Trebičnjica Cup 2024 - ekipa KVS Leotar-min.jpg

Na zatvorenom olimpijskom bazenu „Ana Čučković“, juče je u organizaciji Kluba Vodenih Sportova „Leotar“ održan 2. Međunarodni Plivački Miting „Trebišnjica Kup 2024“.

Plivači KVS „Leotar“ pokazali su se kao odlični domaćini, a osvojili su 29 medalja, od čega je šest zlatnih, 13 srebrnih i 10 bronzanih medalja.

Medalje za KVS „Leotar“ osvojili su: Dimitrije Setenčić, dvije zlatne, dvije srebrne i jednu bronzanu, Dunja Pješčić, srebrnu i dvije bronzane, Jovan Vukoje, dvije zlatne i srebrnu, Filip Piljević, zlatmnu i srebrnu, Igor Kundačina, zlatonu, dvije srebrne i dvije bronzane, Aleksej Ratković, dvije srebrne i bronzanu, Vuk Danojlić, dvije srebrne i dvije bronzane, Veljko Šinik, srebrnu, Ognjen Ćurić, srebrnu i bronzanu i Aleksa Šinik, bronzanu medalju.

Na ovogodišnjem Trebišnjica Kupu prvi put na prostorima Bosne i Hercegovine korištena je grafika na semaforu koja se koristi na najvećim svjetskim takmičenjima kao što su Olimpijada, Svjetsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo.

Na takmičenju su oborena četiri rekorda Crne Gore, a posebno se mogu istaći Miloš Milenković i Jovana Kuljača, oni su oborili apsolutne rekorde Crne Gore, Miloš u disciplini 100m slobodno a Jovana u disciplini 50m slobodno.

 

U ekipnoj konkurenciji, najuspješniji klubovi su bili:

1. PK „Leotar“ - Trebinje

2. PVK „Budvanska Rivijera“

3. PVK „Akvatik Verde“ - Podgorica

Nagradu za najboljeg takmičara u ženskoj i muškoj kategoriji, osvojili su plivači iz „Budvanske Rivijere“, Jovana Kuljača i Miloš Milenković.

„Zahvaljujemo našim sportskim prijateljima na podršci i dolasku na 2. MPM 'Trebišnjica Kup' 2024. Posebno mi je drago da smo na bazenu u našem gradu postavili novi standard, koji do sada nije korišten na prostorima BiH, u grafici na semaforu na svjetskom nivou. Nadam se da se naš veliki trud isplatio i da smo bili dobri domaćini, a po reakcijama gostiju misli da smo u tome i uspjeli. Konkurencija je bila na visokom nivou, na takmičenju su učestvovali reprezentativci Crne Gore  Miloš Milenković i Jovana Kuljača koji će svoju zemlju ovog ljeta predstavljati na Olimpijskim igrama u Parizu, a tu su bili i Aleksandra Zekanović, Sergej Trbojević i Vanja Kvočka plivači 'Olimpa' iz Banja Luke i reprezentativci BiH. Prezadovoljni smo nastupom naših plivača pred kojima su, do kraja ove kalendarske godine, nova iskušenja. Pored veliko hvala svima koji su učestvovali na takmičenju i koji su podržali organizaciju ove plivačke manifestacije, nemamo šta drugo reći nego, vidimo se dogodine“, ističe Veljko Piljević, trener KVS „Leotar“.

Organizator takmičenja je Klub Vodenih Sportova „Leotar“ u saradnji sa Gradom Trebinjem, Hidroelektranama na Trebišnjici i JU „Bazeni“ Trebinje.