Dineco4.jpg

Posjetili smo DINECO, kompaniju koja više od 18 godina gradi svoju priču kroz brojne opremljene stanove i ostvarene ideje klijenata širom Bosne i Hercegovine. Njihov put, započet prije gotovo dvije decenije, danas je prepoznat i na evropskom tržištu, zahvaljujući izvozu namještaja u Hrvatsku, Crnu Goru, Srbiju, Njemačku, a od nedavno i u Austriju.

Razvojni put

Osnovana prije 18 godina, kompanija DINECO započela je svoju djelatnost u skromnim uslovima, sa jasnom vizijom da postane prepoznatljivo ime u svijetu namještaja. Prvobitno su djelovali u malom proizvodnom prostoru sa ograničenim brojem zaposlenih, ali sa velikim entuzijazmom i jasnom vizijom razvoja. Kroz godine, DINECO je kontinuirano ulagao u inovacije i kvalitet, što im je omogućilo da se prošire i ojačaju svoju poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine.

Posvećenost kvalitetu i zadovoljstvu klijenata ubrzo je prepoznata, što je rezultiralo povećanom potražnjom i širenjem poslovanja. Od samih početaka, DINECO se fokusirao na pružanje visokokvalitetnog namještaja po mjeri, osluškujući potrebe svojih klijenata i prilagođavajući se tržišnim trendovima. Njihov prvi veliki iskorak bio je uvođenje napredne tehnologije i modernizacija proizvodnog procesa, što je omogućilo povećanje kapaciteta i efikasnosti.

Uspjeh na domaćem tržištu otvorio je vrata za internacionalizaciju. Prvi koraci na međunarodnom tržištu bili su izazovni, ali zahvaljujući kvalitetu proizvoda i posvećenosti timu, DINECO je uspio uspostaviti čvrste poslovne veze u susjednim zemljama. Kroz strateška partnerstva i kontinuirano ulaganje, kompanija je proširila svoju prisutnost na evropskom tržištu.

Prošle sedmice, DINECO tim je u u Beču promovisao svoje proizvode i mogućnosti proizvodnje. Ovaj događaj je organizovan u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Beču i predstavljao je značajan korak za kompaniju, ali i za cijeli privredni ambijent u Hercegovini.

„Kao posljedica sve veće potražnje za našim namještajem širom regiona, a na poziv Predstavništva Republike Srpske u Beču, organizovali smo značajan događaj na koji su se odazvali naši kupci iz Austrije, arhitekti, investitori, privrednici, ali i potencijalni klijenti. Sve je bilo na visokom nivou i ponosni smo jer je ovim ozvaničen naš put ka tom tržištu„, izjavila je Milica Nosović, PR menadžer kompanije DINECO.

Dineco5.jpg

Dineco6.jpg

Povećanje broja zaposlenih

Proširenje poslovanja pratio je i značajan rast broja zaposlenih. Na kraju 2022. godine, DINECO je imao 63 zaposlena, dok se taj broj u 2023. povećao na 100, a danas imaju više od 130 radnika.

„Ovo značajno proširenje našeg tima dodatno govori o potrebama tržišta za naše proizvode, te bih iskoristila priliku i da pozovem sve ambiciozne mlade ljude koji bi voljeli raditi u ovoj kompaniji da nam se jave„, dodala je Nosović.

Povećanje broja zaposlenih nije samo brojka za DINECO; to je pokazatelj rasta i razvoja kompanije. Svaki novi zaposleni donosi svježe ideje i energiju koja doprinosi daljnjem uspjehu kompanije. Ulaganjem u ljude, DINECO osigurava da imaju sve potrebne resurse za održavanje visokog standarda kvaliteta i usluge koji su postali njihov zaštitni znak.

Kontinuirano ulaganje u proizvodne pogone

Među učesnicima u Beču bili su i predstavnici dvije vodeće kompanije sa kojima DINECO sarađuje: EGGER, proizvođač pločastih materijala, i HOLZ-HER, proizvođač mašina instaliranih u DINECO-vim pogonima u Trebinju i Banjaluci. Ova saradnja omogućila je DINECO-u da unaprijedi svoje proizvodne kapacitete i osigura vrhunski kvalitet svojih proizvoda.

Proizvodni i prodajni pogon u Banjaluci, pokrenut prošle godine nakon akvizicije firme MC Milan, već je opravdao svoje postojanje i pridobio veliki broj zadovoljnih klijenata sa tog područja.

„Ovim smo rasteretili proizvodnju i regionalno podijelili kupce, tako da naši cijenjeni kupci iz banjalučke regije više ne moraju putovati u Trebinje da kupe kuhinju, ormare ili kancelarijski namještaj, već to mogu učiniti u našoj kompaniji sa sjedištem u Banjaluci", rekla je Nosović.

Milica nosovic.jpg

DINECO nastavlja ulagati u svoje proizvodne pogone, što pokazuje i najnovija instalacija robot lakirnice u banjalučkom pogonu. Ova robot lakirnica omogućava izradu sve traženijeg namještaja po mjeri u visokokvalitetnom lakiranom medijapanu. Lakirani medijapan nudi, ne samo izvanredan kvalitet, već i različite mogućnosti izrade, uključujući popularne kanel fronte koje dodaju sofisticirani estetski dodir svakom komadu namještaja.

Ovi napori ne samo da unapređuju proizvodne procese, već i osiguravaju da DINECO ostane konkurentan na tržištu, pružajući klijentima proizvode koji zadovoljavaju najviše standarde kvaliteta i dizajna.

Referenc lista kao garancija

Među brojnim uspješnim projektima ove kompanije, izvojićemo jedan od značajnijih, a to je opremanje luksuznog kompleksa Petram resort & Residences, u Savudriji, Republika Hrvatska. Investitor je kompaniji DINECO povjerio opremanje 168 apartmana i 9 luksuznih vila.

“Petram Resort & Residences mjesto je moderne gradnje vrhunskog kvaliteta, premium opreme i neponovljivog iskustva odmora. Za nas veliki poduhvat i veliki uspjeh. Pokazali smo da smo izvoznici od povjerenja, da imamo ozbiljan tim i kapacitet proizvodnje”, zaključila je Nosović.

Dineco2.jpg

Dineco1.jpg

Kompanija ističe da za njih „nema velikih i malih klijenata, svi klijenti su nam podjednako važni i svima ćemo se posvetiti do kraja.“ Svi klijenti, bez obzira na veličinu narudžbe, dobijaju istu pažnju i predanost, što je jedan od ključnih faktora uspjeha ove kompanije.

Više informacija o kompaniji DINECO možete pronaći na njihovom zvaničnom sajtu www.dinecogroup.com, društvenim mrežama, ili pozivom na kontakt telefon 059/270-530.