Srbija slovenija.jpg

Reprezentacija Srbije je sačuvala nadu da može proći u narednu fazu Evropskog prvenstva. U sudijskoj nadoknadi Luka Jović je pogodio za izjednačenje nakon velike borbe

Slovenija je bila veoma opasna na startu utakmice. Prvo je udarac Čerina u četvrtom minutu odbranio golman Predrag Rajković  koji je kasnije uspio da zaustavi i pokušaj Mlakara.

Srbija je  bila bez ideje u napadu, gdje nije uspjevala da pronađe način kako da dođe do gola i opasnije zaprijeti Janu Oblaku. Tek u 27.minutu „orlovi“ su uspjeli da upute opasniji udarac. Dušan Vlahović je pokušao glavom a čuvart mreže Slovenije odbranio. Odmah zatim je Aleksandar Mitrović zakasnio na ubacivanje Dušana Tadića.

Najbolju šansu u prvom dijelu imali su Slovenci kada je u 34.minutu Elšnik pogodio stativu a u nastavku akcije je Benjamin Šeško poslao loptu preko gola. Tri minuta kasnije šansa na drugoj strani. Jan  Oblak je odlično odbranio udarac Aleksandra Mitrovića

„Orlovi“ su puno bolje otvorili drugo poluvrijeme. Odmah se u sjajnoj šansi našao  Aleksandar Mitrović, ali je opet na visini  zadatka bio Oblak. U drugom  dijelu šansu je dobio Trebinjac Mijat Gaćinović poslije čijeg ubacivanja je Biloj umalo zatresao sopstvenu mrežu.

Slovenci su čekali priliku iz kontranapada a dočekali su je u 58.minutu. Udarac Šeška zaustavio je Rajković. Ipak u 69.minutu golman Srbije je  bio nemoćan.

Mijat Gaćinović je izgubio loptu a uslijedila je sjajna kontra Slovenaca. Srbija nije uspjela da prekine napad a Žan Kavtičnik je zatresao mrežu rivala.

Srbija  je do izjednačenja mogla u 71. minutu kada je prečku pogodio Aleksandar Mitrović. Ipak u sudijskoj nadoknadi nakon velikog pritiska pogodio je Luka Jović za nadu Srbije.