Nebojsa-Vukanovic.jpg

Malo novinar pa političar, po potrebi ekolog, a razumije se i u arhitekturu, i to je malo, pa bi narodni poslanik Nebojša Vukanović da se bavi i matematikom.

Kao i sve ostalo ni to mu nije pošlo za rukom, njegova računica brzo je demantovana.

"U potpunosti su netačni navodi izneseni u tekstu „Lukina fotelja košta 12.387 KM, kao dvije moje „tojote“, za opremanje Kabineta baca 950.000..“ objavljenom na portalu  Nebojša Vukanović Info, poručeno mu je iz Elektroprivrede Republike Srpske.

Naime,  MH „Elektroprivreda Republike Srpske“, Matično preuzeće a.d. Trebinje  u proceduri  je izgradnje dvije poslovne zgrade, u Trebinju i Laktašima, s tim što će poslovni objekat u Laktašima radne površine 1.226 m2  biti prvi opremljen i stavljen u funkciju. 

"Zlonamjerno ste i populistički objavili lažne informacije da jedna stolica košta nezamislivih  12.387 KM i da se za opremanje Kabineta generalnog direktora izdvaja  950.000 maraka.  Tačno je da je MH „ERS“  sproveo sve zakonom propisane procedure i raspisao međunarodni otvoreni postupak javne nabavke (najtransparentniji postupak JN) vrijedne 950.000 KM, a za opremanje kompletne poslovne zgrade u Laktašima korisne radne površine 1.226 m2", poruka je ERS-a. 

Još dodaju da će za 950.000 KM biti opremljeno više od 50 kancelarija za  zaposlene, multifunkcionalna sala za sastanke, dvije arhivske  i ostale pomoćne prostorije. 

"Vaše neznanje,  namjerno iznošenje neistina i zloba kojom sakrivate brojne neuspjehe govore nam, da ste ne samo loš matematičar, novinar, arhitekta, nego i katastrofalno loš i neuspješan političar. 

Još jednom, zahtijevamo da objavljene neistine u cjelosti demantujete i demantij postavite na isto mjesto kao i sramni i lažni tekst koji ste potpisali", stoji u demantuju.

Ukoliko greške u sabiranju ne ispravi Vukanović će biti tužen zaprijetili su iz ovog preduzeća