20240619_161945-min.jpg

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić priredio je danas prijem za učenike i profesore Muzičke škole Trebinje, koji su osvojili nagrade na međunarodnim i republičkim takmičenjima.

„Nema manifestacije gdje je trebalo da učestvuje Muzička škola, a da su nas odbili. Uvijek su se odazivali, uljepšavali trenutke, a na takmičenjima sa kojih donose prva mjesta su nas činili ponosnim. Zato smo im veoma zahvalni i činićemo sve da ih podržavamo i u budućnosti“, kaže gradonačelnik Trebinja.

Dušanka Babić, direktor Muzičke škole izrazila je zahvalnost zbog podrške Grada Trebinja ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi.

„Svake godine gradonačelnik Trebinja prepozna naš rad i trud i to nagradi. Danas smo dobili kompjuter koji će nam značiti za rad“, istakla je Babić.

Jedanaestogodišnji Filip Šindik, koji je drugi razred Muzičke škole i svira harmoniku, kaže da mu Muzička škola daje mnogo lijepog.

„Direktorica, profesori, svi se veoma trude oko nas. Imamo dobre instrumente i stvarno sam zahvalan“, kaže Filip.

Ksenija Ninković, đak generacije Muzičke škole je istakla da niko ne može da posumnja u kvalitet ove ustanove.

„Ja ne bih postigla ovaj uspijeh da profesori i nastavni plan nisu tako kvalitetni“, kaže Ninković.

Profesor klavira Nikola Simović je podsjetio na nagrade iz prethodne školske godine.

„29 nagrada na brojnim takmičenjima. Zajednički trud nastavnika i učenika, uz pomoć Gradske uprave, roditelja, donosi ovakav uspijeh“, dodao je Simović.