Orkestar titanik.jpg

U Kulturnom centru je održana premijera pozorišnog komada “Orkestar Titanik”, nastao po tekstu Hrista Bojčeva, u adaptaciji i režiji Željka Miloševića.

To je priča o četiri skitnice koje žive na napuštenoj željezničkoj stanici pod despotskom vlašću kriminalca po imenu Meto, koji se predstavlja kao čuveni dirigent i intelektualac Meto fon Metojan.

Beskućnici očajnički žele otići i neprestano isčekuju voz, ali vozovi ne stižu u napuštenu stanicu. Jednoga dana, voz ipak ulazi u stanicu i iz njega izlazi nepoznati čovjek, predstavlja se kao Hari Hudini i nudi recept za spas…

Željko Milošević je istakao da je imao priliku da gleda četiri izvođenja ove predstave od različitih pozorišta i kada je pročitao tekst vidio je nešto što nije primijetio u insenaciji drugih i učinilo mu se zanimljivim da pokuša sa ostalom ekipom da je postavi na sceni..

"U pripremi ovoga teksta bavio sam se nizom tema čovjeka, pojedinca, jedinke, života, nadanja, želja, strijemljenja koji kao i u životu sami ne dolaze. Želimo da otvorimo brojna pitanja za razgovor i za razmišljanja. Ja sam pristaša pozorišta koja otvaraju pitanja i volim da se bavim misaonim pozorištem i komičkim u tom nečemu koliko može da se bavi. Ova predstava pruža tu mogućnost i čitana je na taj način", rekao je Milošević.

Trebinjski glumci su tokom 70 minuta držali pažnju gledalaca koji su ih na kraju dugotrajnim aplauzom nagradili za dosta dobru predstavu koja će tek višestrukim igranjem pred raznom publikom dobiti na kvalitetu i na univerzalnosti priče.

U predstavi “Orkestar Titanik” koja je nastala u produkciji Gradskog pozorišta Trebinje igraju: Darko Kurtović, Zoran Jakšić, Bojan Ninković, Vladimir Samardžić i Željko Milošević.

Scenografija, kostim i izbor muzike djelo su Željka Miloševića. Slikarske radove i dekoraciju uradio je Radivoj Milić, montažu zvuka Zoran Begenišić, šminku Ivana Ćeranić, sufler je Milica Salata, a tehnička podrška Ognjen Grubač i Željko Miletić.

Predstava je uvrštena u program 52. Teatar festival FEDRA Bugojno, koji će se održati od 13. do 20.7.2024. godine.