Mirko-Curic-2-1.jpg

Grad Trebinje i gradonačelnik Mirko Ćurić izražavaju duboku zahvalnost Republici Srbiji i njenom Ministarstvu unutrašnjih poslova na brzom i efikasnom slanju helikoptera za pomoć u gašenju eventualnih požara tokom ljetne sezone.

Ovaj plemeniti čin naše bratske Srbije predstavlja neprocjenjiv doprinos ne samo za Trebinje i Republiku Srpsku, već i za Federaciju BiH, jer će helikopter biti dostupan i za intervencije na teritoriji tog entiteta.

Ovim putem još jednom naglašavamo da je prevencija i zaštita građana i imovine od sve češćih i razornijih požara i prirodnih nepogoda jedan od prioriteta od najveće važnosti.

U tom kontekstu, ne postoji nijedan razlog da se ruka pomoći Republike Srbije dočekuje na ovako nekorektan način od strane opozicije u Republici Srpskoj i političkog Sarajeva.

Ćurić je kao domaćin dočekao ministre unutrašnjih poslova Republike Srpske i Srbije te održao sastanak s njima u Gradskoj upravi.

“Izuzetno smo ponosni što su dogovori sa Svesrpskog sabora brzo počeli da se realizuju i još smo srećniji što ove inicijative i akcije donose korist svim građanima, naravno uz puno poštovanje slova Dejtonskog sporazuma. Nastavićemo da gradimo još jače veze sa našom maticom Srbijom”, naveo je Ćurić.

Ovim putem poručuju da Republika Srbija, njeni predstavnici i državljani Republike Srbije u Trebinju i Republici Srpskoj nisu gosti, već braća i sestre koji su uvijek dobro došli.

Grad Trebinje i gradonačelnik Ćurić srdačno zahvaljuju Republici Srbiji na nesebičnoj podršci i raduju se nastavku uspješne saradnje na dobrobit svih građana.