Izaberi pismo: ćirilica / latinica

„Trebinje media fest“: Učesnici panel-diskusija ukazali na izazove sa kojima se u digitalnom dobu susreće medijska zajednica

Media fest trebinje5.jpg

U okviru prvog „Media festa“ danas su u Kulturnom centru Trebinje održane tri panel-diskusije na kojima je ukazano na probleme sa kojima se mediji suočavaju u eri tehnološkog buma društvenih mreža, digitalnih platformi i novih medijskih alata.

Miljan Vuković, direktor Kulturnog centra Trebinje, istakao je da je ova ustanova jedna od najaktivnijih u oblasti kulture kada se radi o proizvodnji autentičnih umjetničkih događaja, a koji treba da budu predstavljeni na tržištu kulture na adekvatan način – preko digitalnih medija.

„Mi smo u proteklom periodu završili jednu fazu rebrendiranja ustanove. Ona se odnosi, prije svega, na mogućnosti pojavljivanja Kulturnog centra kroz različite platforme, a radi se o svemu onome što danas nazivamo digitalnim medijima. U proteklom periodu smo se oslanjali na tradicionalne medije, sad se sve preselilo na digitalne platforme. Mi smo uspjeli, i kao javna ustanova i kao grad Trebinje, da izdefinišemo svoje strateške ciljeve i da se potpuno usmjerimo ka digitalizaciji, razmišljajući da je to savremeni jezik bez kog nećemo moći da komuniciramo sa publikom koja je zainteresovana za događaje koje produkujemo“, istakao je Vuković.

Media fest trebinje6.jpg

Na prvoj panel-diskusiji „Mediji i digitalno doba“ o novim tehnologijama, digitalnom i tradicionalnom novinarstvu, njihovim prednostima i nedostacima govorili su: Boris Raonić, direktor RTCG, Milijana Kos, glavni i odgovorni urednik ATV, Ivana Androić (Libertas TV), Nada Veletić, urednik RTRS-a i Tahir Žustra, novinar televizije Nova BH.

Na temu „Mediji nekad i sad“ govorio je popularni voditelj Ivan Ivanović, a glumac Andrija Milošević i producenti Maja i Marko Maršićević predstavili su platformu  „andrijamilosevic.net“.

Media fest trebinje2.jpg

Media fest trebinje3.jpg

Prvi „Media fest“ okupio je predstavnike pedeset medijskih kuća iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske, a održan je pod pokroviteljstvom Grada Trebinja i Kulturnog centra Trebinje.

FB_IMG_1718485257516.jpg

Media fest trebinje4.jpg

Media fest trebinje1.jpg

 

Šta Vi mislite o ovome?

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala trebinjelive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal trebinjelive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.




Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
50.000+
dnevnih
posjeta
1.550.000+
mjesečnih
čitanja
3.900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
30.000+
fejsbuk
sviđanja