kupari-dubrovnik-3lhd-774x516.jpg

Singapurska kompanija investitor je velike rekonstrukcije na Jadranu kojom će poznato mjesto kraj Dubrovnika dobiti luksuzni Hotel Grand, kao i 32 apartmana i 4 vile.

U autentičnom mediteranskom okruženju lokaliteta Kupari u hrvatskom primorju, na parceli od 170.000 m² udaljenoj šest kilometara od dubrovačkog Starog grada, planira se izgradnja turističkog kompleksa koji je urbanistički i arhitektonski oblikovao renomirani zagrebački studio 3LHD.

Projekat za budući Kupari Dubrovnik Resort, kako glasi ime odmarališta čiji je investitor kompanija HPL iz Singapura, predviđa rekonstrukciju pet istorijskih hotela u jedinstven turistički kompleks s otprilike 400 kreveta, ali i brojnim pratećim sadržajima s kojima ćemo vas upoznati u nastavku.

kupari-dubrovnik-3lhd-07-688x516.jpg

Hotel sa pet zvjezdica, apartmani i vile

Kako objašnjavaju iz 3LHD-a, projekat rekonstrukcije će maksimalno iskoristiti lokaciju postojećih građevina kako bi obezbijedio pogled na plažu i more, te zadivljujuću pozadinu hrvatske obale.

„Rizort će zbog smeštaja u prirodnoj dolini, okruženoj dramatičnim padinama koje će ostati netaknute, gostima pružiti privatnost i osjećaj zaštićenosti“ – navode iz studija i dodaju:

“Postojeće hotelske strukture u podnožjima padine s obje strane parcele biće renovirane prema visokim standardima, sa hotelom od pet zvjezdica s jedne strane, te 32 apartmana i 4 vile s druge strane“.

Iz studija ističu da će zeleni krovovi i velike staklene površine na fasadama omogućiti da se smještajne jedinice potpuno uklope u prirodno okruženje.

Centralno smješten Hotel Grand biće obnovljen kao središnji dio kompleksa sa spa sadržajima, specijalnim restoranom i banketnom dvoranom.

kupari-dubrovnik-3lhd-10-782x440.jpg

Obnovljeni jedriličarski klub u novoj marini

Svi gosti budućeg rizorta imaće pristup plaži, kao i nizu bazena sa sunčalištima, kabinskim kućicama pored bazena, zonama za vodene sportove i paviljonima za hranu i piće.

„Obnovljeni jedriličarski klub/restoran biće fokalna tačka nove marine definisane novom pristanišnom strukturom, izgrađenom kako bi zaštitila i smjestila velike i male brodove“, ističu iz 3LHD.

Tu je i šetalište uz obalu iznad nivoa plaže, koje bi trebalo da omogući gostima jednostavan pristup sadržajima kompleksa.

Kada je riječ o enterijeru, projekat je povjeren studiju Meyer Davis iz Njujorka i LW Design Group iz Dubaija, što bi se prema dosadašnjim realizacijama obje firme moglo pokazati kao dobitna kombinacija.

kupari-dubrovnik-3lhd-09-782x389.jpg

Lokacijska dozvola sledeća na redu

Što se tiče dalje budućnosti projekta Kupari Dubrovnik Resort, saznajemo da je opština Župa dubrovačka nedavno usvojila konačni prijedlog izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja „Kupari I“, čime je otvoren put za sljedeću fazu realizacije – ishođenje lokacijske dozvole.

kupari-dubrovnik-3lhd-06-782x391.jpg