avion (2).jpg

Avion AUA sa Majorke sletio je u Beč u nedjelju popodne, međutim letjelica je pretrpjela ogromnu materijalnu štetu jer je upala u superćelijsku oluju.

Naime, od “nosa” aviona, ostali su samo dijelovi. Na fotografijama koje kruže društvenim mrežama, vidi se nekoliko desetina rupa od udara leda, jer je avion uletio u oluju sa gradom.

Oluja sa gradom polomila šoferšajbnu

Vožnja od Majorke do Beča bila je pakao za posadu i putnike, a evo kako je cijeli događaj opisao pilot aviona AUA.

– Poslije malo odloženog polaska iz Palma de Majorke oko 15.30 časova, u početku je došlo do manjih turbulencija. Otprilike pola sata prije slijetanja u Beč, stvari su postale veoma loše: A320, nazvan “Arlberg”, zahvatila je oluja sa gradom, rekli su putnici za “Krone”. Tada je pilot saopštio da je šoferšajbna aviona polomljena.

Nema povrijeđenih

avion (1).jpg

Na fotografijama koje su objavljene nakon slijetanja aviona, vide se teška oštećenja nastala od oluje, ali na sreću, kako prenose njemački mediji, niko nije povrijeđen.

Vatrogasna brigada aerodroma i spasilačke službe su odmah bile na licu mjesta, ali nisu morale da intervenišu.

– Letjelica je na prilazu Beču naišla na superćelijsku oluju sa grmljavinom, za koju je posada u pilotskoj kabini rekla da nije vidljiva na meteorološkom radaru. Prema trenutnim informacijama, grad je oštetio dva prednja prozora u pilotskoj kabini, nos aviona i neke od panela. Avion je uspio bezbjedno da sleti u Beč, a zdravlje posade i putnika bilo je glavni prioritet Austrian Erlajnsa – rekla je portparolka AUA Anita Kifer za “Austrianvings”, prenosi Blic.